Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

U NHL-u je sinoć predstavljena nova franšiza koja je upisala svoju prvu pobjedu

Noćas je u NHL-u ispisana povijest, ne samo po pitanju prve ženske trenerice u povijesti lige, već je u ligi predstavljena i nova franšiza, a to je Utah Hockey Club iz Salt lake citya. U svojoj prvoj utakmici u regularnom dijelu NHL-a ugostili su Chicago Blackhawkse i slavili rezultatom 5:2.

Prvi gol u povijesti franšize postigao je 21-godišnji Kanađanin Dylan Guenther nakon nešto manje od pet minuta igre kada je iz daljine svladao vratara gostiju Petra Mrazeka, a Delta centar je poludio od oduševljenja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U 14. minuti prve trećine Utah je povela sa 2:0 nakon što je pokušaj Nicka Schmaltza završio u bloku, a odbijanac je u mrežu pospremio Clayton Keller, te je prva trećina završila sa +2 domaćih hokejaša.

Iako je djelovalo da su se Blackhawksi malo pribrali početkom nastavka, opet ih je presjekao gol domaćih, nakon što je Barret Hayton dalekometnim udarcem još jednom ostavio Mrazeka nemoćnog. Ipak, Blackhawksi su uhvatili priključak nakon što je lijepu akciju pogotkom okrunio Teuvo Teravainen nakon asistencije Connora Bedarda i s rezultatom 3:1 završila je druga trećina.

Gosti su početkom zadnje trećine došli i do 3:2 pogotkom Nicka Folignoa, a zatim su imali i dobru šansu za 3:3, no kontru Taylora Halla zaustavio je vratar domaćih Connor Ingram. U smiraj utakmice Utah je zabila još dva gola. Prvo je na prazna vrata još jednom pogodio Guenther, a potom se u listu strijelaca upisao i Lawson Crouse postavivši tako konačnih 5:2.

Komentari

Povezano