Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

U novoj HNL golijadi, Slaven Belupo stigao do prve pobjede sezone

Nakon jučerašnjeg sjajnog otvaranja 4. kola SuperSport HNL u golijadi između Lokomotive i Varaždina, danas smo na repertoaru imali dvije utakmice, a prva od njih nipošto nije podbacila – dapače.

Slaven Belupo je od 18:45h dočekao Rudeš na Gradskom stadionu Ivan Kušek Apaš i slavio protiv borbenih gostiju koji su nanovo iskazali obrambene slabosti s rezultatom 3:2.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvi udarac na dvoboju smo vidjeli u sedmoj minuti kada je veznjak Rudeša Andrej Lazarov s nekih 10ak metara okušao udarac, no opucao je daleko od gola.

Bolji ulazak gostiju u susret označila je i situacija u desetoj minuti kada su ponovno zaprijetili, ovaj put preko Alekse Latkovića koji je pucao s ruba šesnaesterca, međutim lopta je otišla za malo preko gola. Šest minuta kasnije, opet je pokušao danas raspoloženi Latković, no vratar Slaven Belupa Antun Marković je bio spreman na udarac. Sumarno, prvih 20 minuta je pripalo Rudešu, dok su domaćini bili bez konkretne šanse i udarca.

Prvo veće uzbuđenje pred vratima gostiju smo vidjeli u 33. minuti, no akcija je ipak završila bez udarca na gol Marića. U 39. minuti smo vidjeli prvi udarac u okvir domaćeg sastava kada je Benedik Mioč s ruba šesnaesterca pucao, no Marić je lagano ukrotio taj pokušaj.

Samo 5 minuta kasnije, domaćini dolaze do vodstva! Brian Oddei je izgubio loptu u opasnoj zoni na suparničkoj polovici, domaćini su se sjurili u kontru. Ishod akcije je sjajan ubačaj Antonija Boseca s desne strane, a na taj ubačaj je naletio i glavom pogodio Ante Crnac za vodstvo Slaven Belupa 1:0.

Slavlje domaćina je bilo kratkog vijeka jer gosti dolaze do izjednačenja samo minutu kasnije, preko danas zaista sjajnog i raspoloženog Alekse Latkovića, na krasnu asistenciju Riada Mašale.

Unatoč relativno nesadržajnom prvom poluvremenu, ipak smo pred sam kraj vidjeli dva gola, te se na predah otišlo rezultatom 1:1.

Prva šansa u drugom poluvremenu je pripala gostima kada je Oddei testirao Markovića, no ovaj je bio spreman na taj udarac. Gosti su bolje otvorili drugo poluvrijeme, no domaćini opet stižu do vodstva.

U 56. minuti nakon slobodnog udarca s lijeve strane je ubacio Mioč, vratar gostiju je loše reagirao pri ovom centaršutu, a nesigurnost vratara je iskoristio Vinko Međimorec i doveo Slaven Belupo do prednosti 2:1!

Šest minuta kasnije, sjajan udarac Ivana Tomečaka je prohujao pored vratnice.

U 69. minuti Ante Crnac se opet zamalo upisao u strijelce. Njegov udarac s 20ak metara je dovoljno skrenuo igrač Rudeša da oteža posao Mariću koji je uspio to obraniti.

U 74. minuti, novi prekid domaćina i novi gol. Ovog puta nakon kornera, a u rubriku strijelaca se po drugi put upisao Međimorec, za 3:1 Slaven Belupa. Bila je to prva doppietta koprivničkog stopera u karijeri.

No, golovi su u HNL ove sezone normativ, pa samo 4 minute kasnije, viđamo novu promjenu rezultata, kada gosti smanjuju na 3:2 golom Tomečaka na asistenciju Vanje Vukmanovića!

U posljednjim minutama utakmice je Rudeš vršio pritisak, no nisu uspjeli postići izjednačujući pogodak, a Slaven Belupo je upisao svoju prvu pobjedu ove sezone.

Standings provided by Sofascore
Komentari

Povezano