Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

U Poreču će se igrati hrvatsko finale parova

Ispunjen dan hrvatskog tenisa započeo je dobro. Za to su se pobrinuli Luka Mikrut, Mili Poljičak, Alen Bill i Nikola Bašić koji su u petak ušli u finale parova te tako osigurali da dvojica Hrvata podignu pehar pobjednika u Poreču.

Prvo polufinale danas su otvorili Alen Bill i Luka Mikrut koji su u dva rutinska seta pobijedili ukrajinsku kombinaciju. Ivan Kremenchutskyi i Mykyta Mashtakov u prvom setu nisu uzeli ni gem da bi u drugom osvojili tri za poraz od 2:0 u setovima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bašić i Poljičak su finale izborili na malo teži način. Oni su svoj put u završnicu tražili preko francusko-srpske kombinacije, odnosno preko Luke Pavlovića i Vuka Rađenovića. Prvi set su osvojili sa 6:2, da bi Pavlović i Rađenović odgovorili sa 6:4. U supertiebreaku su se Poljičak i Bašić rano odvojili te svoju prednost zadržali i osvojili set sa 10:6.

U sutrašnjem finalu tako će Hrvatska i drugu godinu zaredom imati pobjednika u konkurenciji parova u Poreču. Lani je to bio Mikrut u kombinaciji s Talijanom Gabrieleom Pirainom, a ove godine će dvojica od četvorice spomenutih podignuti pobjednički pehar.

Komentari

Povezano