Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

U reprizi finala Meng obranila naslov, Japan do druge medalje u povijesti

Subota je na stolnoteniskom turniru donijela oglede za medalje u ženskom dijelu ždrijeba. Odigrao se meč za treće mjesto u kojem su sudjelovale Korejka i Japanka te svekineski finalni meč.

Program je otvoren u 13 sati i 30 minuta dvobojem između Shin Yu-Bin i Hine Hayate. Korejka Yu-Bin tražila je drugu broncu na ovim Olimpijskim igrama u Parizu dok je Hayata za cilj imala doći do tek druge medalje za Japan u ženskom stolnom tenisu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Meč je krenuo dobrom igrom Korejke koja je prvi set osvojila s 11:9, iskoristivši svoju treću set loptu. Kao i prvi set, i drugi je bio potpuno izjednačen. Korejka je imala priliku povesti s 2-0 u setovima, no od vodstva 11:10 gubi tri poena u nizu te Hayata izjednačuje na 1:1.

I u trećoj dionici igre je 20-godišnja Korejka propušta set lopte. Ovaj put je nakon vodstva 10:7 potpuno stala te je Hayata nanizala pet poena čime je došla do 12:10 i preokreta u meču. Na krilima osvojenog trećeg, Japanka je došla i do četvrtog seta kojim je povela s 3-1.

Uspjela je Yu-Bin smanjiti na 2-3 osvajanjem napetog petog seta, no u šestom je Hayata rano došla do nedostižne prednosti te je s 11:7 osvojila set i upisala pobjedu kojom je donijela drugu uzastopnu broncu na Olimpijskim igrama za japanski ženski stolni tenis.

Drugi meč dana donio je reprizu finala iz Tokija. Susrele su se Yingsha Sun te Chen Meng, dvije Kineskinje. Meng je tražila obranu zlata dok je Sun željela osvetu.

Krenulo je očekivano, barem ako se pita kladionice. Prvi set je dominantno osvojila prva stolnotenisačica svijeta, Sun, s 11:4. Braniteljica naslova je zatim uzvratila s 11:7 u drugom za poravnanje.

Meng je osvojila i treći set. Ovaj put je ona bila ta koja je protivnicu ostavila na samo četiri osvojena poena. U četvrtom smo ponovno vidjeli dominaciju jedne tenisačice. Sada je dominirala Sun koja je stigla do 10:5 i činilo se kako će set brzo biti gotov. Međutim, Meng se vratila na 10:9 te je tako natjerala Sun na minutu odmora. Pomoglo je to Sun koja je nakon povratka na stol došla do poena kojim je izjednačila na 2-2.

Kao i kroz cijeli meč, igračica koja bi osvojila set krenula bi u idući s prednošću. Kroz cijeli peti set Sun je vodila te je došla do prednosti od 9-7, no tada staje. Meng osvaja četiri poena u nizu za dolazak na set od novog olimpijskog zlata.

Nije u šestom setu bilo povratka za Sun. Meng je brzo ostvarila prednost te je došla do 10:6 i četiri vezane meč lopte. Trebala joj je samo jedna za obranu olimpijskog zlata. Yingsha Sun će tako trebati pričekati na prvo olimpijsko zlato još četiri godine kada olimpijski svijet seli u Los Angeles.

Meng je ovim naslovom postala treća stolnotenisačica s dva olimpijska zlata u karijeri. Prva kojoj je to uspjelo bila je Deng Yaping (1992. i 1996.). Nakon nje to je ostvarila Zhang Yining (2004. i 2008.). Sve tri stolnotenisačice su svoja olimpijska zlata osvajale u nizu.

Komentari

Povezano