Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

U uzbudljivom finalu Španjolke pobijedile Englesku te po prvi put osvojile Svjetsko prvenstvo

Došao je i taj dan- danas je odigrano finale Svjetskog prvenstva u nogometu za žene. Za titulu prvaka svijeta su se borili Španjolska i Engleska.

Španjolske su u prvom poluvremenu igrale svoju prepoznatljivu igru u kojoj su dominirale posjedom. Unatoč većem posjedu, Engleska je prva zaprijetila u 16. minuti kada je Lauren Hemp s ruba kaznenog prostora pogodila gredu. Minutu kasnije su Španjolke uzvratile udarac kada je s lijeve strane ušao ubačaj u kazneni prostor do Albe Redondo, ali pokušaj desnog krila Španjolske odlično brani Mary Earps.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U 29. minuti je Španjolska došla do vodstva. Nakon osvojenog posjeda na centru, lopta dolazi na lijevu stranu do Marione Caldentey. Lijevo krilo Španjolske je zatim proigralo Olgu Carmone te je kapetanica „Furije“ precizno pogodila suprotan kut za vodstvo od 1:0.

U zadnjim sekundama prvog dijela je Salma Paralluelo iz prvog dodira uputila udarac koji je završio na stativi te smo na poluvrijeme otišli s 1:0 prednošću Španjolske.

Sarina Wiegman nije bila zadovoljna prvim dijelom te je na poluvremenu napravila dvije izmjene te promjenila formaciju. Na teren su ušli Lauren James (prvi nastup nakon što je u osmini finala dobila crveni karoton) i Chloe Kelly umjesto Rachel Daly i Alessije Russo.

Unatoč promjenama, Španjolke su i dalje bile bolja momčad. U 49. minuti je Caldentey s ruba kaznenog prostora pucala u sami kut gola, ali odlično brani Earps. U 54. minuti je Engleska imala priliku izjednačiti, ali udarac Hemp odlazi pored gola.

U 64. minuti je Keira Walsh igrala rukom u kaznenom prostoru Engleske te je sutkinja Tori Penso (nakon intervencije VAR-a) dosudila kazneni udarac. Jennifer Hermoso je izvela kazneni udarac, ali njen plasirani udarac u kut hvata u ruke Earps.

U 76. minuti je James pokušala postići pogodak, ali njen pokušaj brani Catalina Coll. Do kraja susreta Engleska nije ozbiljnije prijetila te je Španjolska bila bliže drugom golu. Prijetila je „Furija“ nekoliko puta, ali na golu Engleske je bila raspoložena Earps.

Nakon što se odigralo čak 13 minuta sudačke nadoknade, rezultat se nije mijenjao te je Španjolska zasluženo slavila 1:0 i osvojila Svjetsko prvenstvo. “Furija” je kroz cijeli turnir igrala fantastično te su u potpunosti zaslužili svoju prvu titulu na Svjetskom prvenstvu.

Komentari

Povezano