Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Leverkusen u sudačkoj nadoknadi izborio remi protiv Bayerna

Večeras je odigran susret između Bayerna i Bayer Leverkusena. Derbi kola u Bundesligi je itekako opravdao očekivanja od prve do zadnje minute. Kako je bilo očekivano, domaćin je furiozno otvorio utakmicu, a Harry Kane u sedmoj minuti postigao pogodak iz neposredne blizine nakon ubačaja iz kornera.

Uslijedila je mini dominacija Bavaraca, ali je nisu uspjeli okruniti drugim golom. Bayern je diktirao tempo utakmice u prvih 20-tak minuta te je zaustavljao bilo kakve prijetnje od gostiju. Potrebno je istaknuti Konrad Laimera koji je danas na svojoj manje prirodnoj poziciji desnog beka odigrao sjajnu defenzivnu rolu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nesmotrenost Thomasa Müllera u 24. minuti je dala slobodan udarac gostima koji je iskoristio Alejandro Grimaldo sjajnim pogotkom za 1:1. Nakon toga je Bayer gospodario terenom te su držali aktualnog prvaka na konopcima, ali nokaut nije bio zadat kada je trebao biti nakon nekoliko promašaja Victora Bonifacea i intervencija Svena Ulreicha.

Bayern je to zamalo kaznio preko Leona Goretzke i Sergea Gnabryja, ali je Lukas Hradecky i dalje pokazao da u njemu ima baruta te spriječio novo vodstvo rekordnog prvaka Njemačke pred posljednji sučev zvižduk prvog poluvremena.

Leverkusen je u drugom poluvremenu dosta rotirao svoju formaciju kako bi uspostavio konstrolu nad susretom. Tuchel je reagirao iznenadnom vađenjem Kimmicha oko 60.-te minute te je Laimera postavio u vezni red, a Mazrauija postavio na desnog beka.

Bayer je u drugom dijelu drugog poluvremena nekoliko puta zaprijetio, ali nisu iskoristili svoje prilike. Sve je to kaznio Leon Goretzka u 83. minutu nakon sjajnog prodora i asistencije Mathysa Tela.

Kada je izgledalo da će Bayern ipak izvući 2:1 pobjedu, nespretnost Daviesa koji je srušio Hoffmana je dala gostima priliku da izjednači utakmicu. Palacios je realizirao jedanaesterac za konačnih 2:2.

Bayer je zaslužio ovaj remi te s ovim rezultatom nastavljaju svoj impresivan ulazak u sezonu. Obje momčadi nakon 4 kola imaju 10 bodova te se nalaze na vrhu tablice.

Tablice omogućuje Sofascore
Komentari

Povezano