Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

U Zagrebu predstavljeno 34. izdanje Plava Laguna Croatia Opena u Umagu

Danas je u prostorijama Infobipovog kampusa predstavljeno novo izdanje Plava Laguna Croatia Opena. Najdugovječniji teniski turnir na našim prostorima na rasporedu je od 19. do 27. srpnja i bit će to njegovo već 34. izdanje. 

Na konferenciji za medije sudjelovali su, između ostalih, direktor turnira Tomislav Poljak, gradonačelnik Umaga Vili Bassanese, Luka Mikrut i Goran Ivanišević. Okupljeni su kratko predstavili ovogodišnje izdanje turnira koje će imati najjaču entry listu u povijesti. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovo je u pripremi bilo najizazovnije izdanje. U olimpijskoj smo godini pa nas je to dovelo u situaciju da možemo složiti nikad jači popis igrača na turniru. Jako puno ljudi je radilo na ovom projektu i mislim da smo pripremili sjajan turnir

Direktor turnira Tomislav Poljak

Kao najveće zvijezde turnira predstavljeni su trenutno šesti igrač svijeta Andrej Rubljov, koji je 2017. u Umagu osvojio svoj prvi turnir. Uz njega će u Umagu biti i Stan Wawrinka, osvajač tri Grand Slama i osvajač Umaga iz 2006. Švicarac se ove godine još jednom vraća u Umag.

Još jedna zvijezda koju ćemo gledati na terenima Plave Lagune je Danac Holger Rune. Trenutno 15. igrač svijeta je s četvrtim mjestom postao najbolje rangirani Danac u povijesti. Sada po treći put u karijeri dolazi u Umag. Tu su i tri Talijana, Lorenzo Musetti, Matteo Arnaldi i Lorenzo Sonego te Argentinac Francisco Cerundolo.

Sve to sugerira da će se u Umagu ove godine igrati stvarno dobar turnir s jednim od najboljim tenisačima svijeta. Na turniru će biti dva Top 20 tenisača, čak 11 top 50 igrača. Pozivnice su za sada dobili dva mlada hrvatska igrača Dino Prižmić i Luka Mikrut

Drago mi je da su iz Umaga prepoznali potencijal u meni i dodijelili mi pozivnicu. To mi je jako drago mjesto, dio života sam tamo i drago mi je što će upravo tamo doći moj prvi nastup na ATP turniru.

Luka Mikrut

Za kraj se okupljenima obratio i ambasador turnira Goran Ivanišević.

Plava Laguna je ove godine još jednom podignula letvicu i opet ćemo gledati sjajan turnir. Iz godine u godinu gledamo uzbudljiv turnir s uzbudljivim finalima i ne sumnjam da će tako biti i ove godine. Vidimo se u Umagu

Komentari

Povezano