Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

U17 Hrvatska i Njemačka remizirali u Budimirovom debiju

Danas je točno u podne za Hrvatsku mladu reprezentaciju započela elitna runda kvalifikacija za Europsko U17 prvenstvo u nogometu koje će se odigrati za dva mjeseca na Cipru. Naši su mladići kao drugoplasirani prošli kroz prvi dio kvalifikacija, završivši iza Engleske koja je s visokih 1:5 pobijedila Hrvatsku, dok su slavlja upisana protiv Kosova i Farskih Otoka.

U drugom dijelu kvalifikacija u kojem se i odlučuju putnici na nadolazeći Euro, Hrvatska je smještena u jednoj od najjačih skupina s Njemačkom, Portugalom i Irskom. Portugal je i domaćin kvalifikacija, te našem kadetskom uzrastu nakon današnjeg ogleda s Nijemcima slijede dvoboji s Portugalom 23. ožujka, te Irskom 26. ožujka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Utakmica se igra na općinskom stadionu Manuela Machado u Viani do Castelo na samom sjeveru Portugala. Na istom će stadionu snage naši odmjeriti s Ircima, dok će protiv Portugala igrati na stadionu Vizele u istoimenom gradu.

Današnju će utakmicu obilježiti i debi izbornika Marijana Budimira koji je zamijenio Roberta Jarnija, nakon što je ovaj dobio ostavku povodom komentara o navijanju za Betis u europskom dvoboju s Dinamom.

Novi izbornik je za ovaj sraz od prve minute na teren poslao sljedeći sastav: Rajić – Pajsar, Zebić, Puljić, Mandić – Baković, Vojvodić – Durdov, Ahmeti, Huskić – Ćutuk.

Već u 5. minuti su mladi Vatreni stigli do vodstva! U kaznenom prostoru Nijemaca srušen je Mislav Ćutuk, da bi potom i sam hladno realizirao penal za vodstvo 1:0.

Samo sedam minuta kasnije Nijemci stižu do izjednačenja. S ruba kaznenog prostora opalio je pod prečku Francis Onyeka, Antonio Rajić obranio je udarac no nije to učinio na najbolji način te je loptu odbio na nogu Cennyja Neumanna koji nebranjen iz blizine posprema loptu u mrežu za 1:1.

Nijemci su nastavili s boljom igrom, da bi je u 20. minuti i kapitalizirali preokretom. Opet je sjajno reagirao Neumann koji je primio loptu u našem kaznenom prostoru, te potom fino iz okreta pogodio stativu od kojeg se lopta odbila u mrežu za 1:2.

Nakon rezultatskog deficita naši su se ipak malo probudili, a u 34. minuti stigli i do izjednačenja. Akcija je tekla po desnoj strani, a iz teškog je kuta iznimno precizno gađao Roko Vojvodić nakon asistencije Brune Dundova za 2:2.

Nastavile su se zanimljivosti i početkom drugog poluvremena, a na isteku 55. minute Durdov je pobjegao njemačkoj obrani i krenuo sam prema golu. Krenuo je zaobići vratara Floriana Hellsterna a ovaj ga je pritom srušio u svom šesnaestercu. Značilo je to novi penal za Hrvatsku, te novu izvrsnu realizaciju Ćutuka za svoj drugi pogodak i vodstvo 3:2.

Novi kazneni udarac vidjeli smo u 72. minuti kada Kristian Mandić ruši Montrella Culbreatha u svom kaznenom prostoru, a Onyeka je bio smiren i precizan s kreča za 3:3.

Nije bilo dosta jedanaesteraca, pa smo u 90. minuti vidjeli novi! Lovro Kitin skrivio je na vižljastom Onyeki prekršaj u svojih 16, a odgovornost je ovaj put preuzeo Adin Ličina. Ipak, udarac po sredini gola pročitao je Rajić koji čuva svoja vrata ali i vrijedni hrvatski bod u samom finišu susreta.

Osvojile su tako obje momčadi po bod. Drugi susret ove skupine na rasporedu je u 17 sati kada igraju Portugal i Irska.

Komentari

Povezano