Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

U17 Hrvatska remizirala s Dancima na Europskom prvenstvu

Na Dasaki stadionu u ciparskoj Achni mlada reprezentacija Hrvatske sučelila se s danskim vršnjacima u drugoj utakmici skupine B Europskog prvenstva do 17 godina. Premda su ih u teoriji sva tri znaka ovog dvoboja držala u igri, morali su hrvatski mladići ići po pobjedu kako bi imali najbolje šanse za prolazak skupine.

Podsjetnika radi, u prvoj utakmici prvenstva mladi Vatreni remizirali su s Austrijom, dok su Danci s 2:0 slavili protiv Walesa. Izbornik Marijan Budimir na teren je poslao ekipu u sastavu: Rajić – Mikić, Zebić, Puljić, Mandić – Baković, Vojvodić, Ahmeti – Durdov, Ćutuk, Čović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U prvom su poluvremenu Danci stigli u vodstvo u 36. minuti kada je Ajaxov Lasse Abildgaard s ruba kaznenog prostora lijepo naciljao i od bliže stative poslao loptu u mrežu za 1:0.

Naši uzvraćaju samo pet minuta kasnije kada je sjajan prodor po desnoj strani imao Dinamov Noa Mikić, koji je po ulasku u kazneni prostor i dolaska do gol-linije odigrao savršenu povratnu loptu za Herthinog Patricea Čovića koji je doslovno dodao loptu u mrežu za 1:1. Pogodak možete pogledati na sljedećem linku.

Nekoliko minuta nakon početka drugog poluvremena naši su stigli i do preokreta! Bilo je to u 48. minuti kada je u strašan okomiti trk krenu Mikić. Za razliku od situacije kod prvog gola, ovaj je puta sijekao kroz sredinu, a nitko od danskih igrača nije mu izlazio u blok. Kada je stigao na 20 metara od protivničkog gola nisko je opalio, te pogodio istu stavu kao i Abildgaard, te se lopta na identičan način odbila u mrežu za 1:2. Pogodak možete pogledati na sljedećem linku.

Punih 12 minuta su naši bili vodstvu, da bi Danci istekom punog sata igre izjednačili. Momci u crvenom su izveli korner s lijeve strane, loše je let lopte procijenio Dinamov vratar Antonio Rajić koji je izletio u prazno te omogućio nespretnu koprodukciju dvama Copenhagenovim mladićima za 2:2. Olivera Højera lopta je pogodila u tijelo i odbila se točno na nogu Roberta Risnæsa koji zabija u praznu mrežu za izjednačenje.

Do kraja susreta više nije bilo golova, te su mladi Vatreni trenutno na dva boda iz dvije utakmice. Potencijalna pobjeda Austrijance vodi u situaciju da međusobnim remijem njih i Danaca u zadnjoj utakmici vjerojatno u sljedeću fazu natjecanja prolaze obje momčadi. Po pravilima iz svake od četiri skupina prolaze samo dvije momčadi, dok u slučaju istog broja bodova odlučuje gol-razlika.

Druga utakmcia naše skupine, ona između Austrije i Walesa, na rasporedu je u 19:30, dok će se treće utakmice skupine udigrati za tri dana – 26. svibnja u 18:00 sati. Tada će se naši mladići sučeliti s Walesom, dok će istovremeno igrati Austrija i Danska.

Komentari

Povezano