Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

U17 Hrvatska teško poražena od Engleza u revijalnom susretu

Mlade reprezentacije Hrvatske i Engleske susrele su se u Karlovcu u sklopu 3. kvalifikacijskog kola za Europsko prvenstvo igrača do 17 godina, a koje je na rasporedu sljedeće godine. Susret je dijelom bio i revijalnog karaktera, jer obje su reprezentacije u prva dva kola pobijedile Kosovo, odnosno Farske Otoke, te tako već osigurale plasman u završnu fazu kvalifikacija.

Englezi su na koncu deklasirali naše mladiće zabivši pet golova, premda su ih mogli zabiti i više, dok su naši dočekali poneku priliku, no realizirali tek jednu kada su smanjili na 1:2 i na kratko vratili zanimljivost susretu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mladići iz Hrvatske pod vodstvom izbornika Roberta Jarnija utakmicu su započeli u sastavu: Rajić – Mikić, Puljić, Zebić, Milišić – Ahmeti, Baković – Durdov, Čović, Marić – Čutuk. Englezi su pak od prve minute poslali jedanaestorku: Brits – Drake, Noble, Mfuni – Derry, J. Fletcher, Harrison, King, McFarlane – Moore, Mheuka.

Englezi su utakmicu započeli terenskom dominacijom i s nekolicinom prilika, da bi istu i konkretizirali u 15. minuti. Tada je Christian McFarlane prošao lijevom stranom i iz gotovog mrtvog kuta opalio prema hrvatskim vratima. Antonio Rajić je taj pokušaj odbio, no samo na nogu nečuvanog Mikeyja Moorea koji iz voleja gađa za 0:1.

Igrala se 30. minuta kada su Englezi udvostručili svoje vodstvo. Naši mladići nisu se znali izvući iz upornog i konstantnog presinga gostiju, jedna izgubljena lopta brzo je stigla do Shumaire Mheuke koji ju prima na rubu kaznenog prostora, lijepo se okreće, te s ruba kaznenog prostora gađa malo mrežicu za 0:2.

Mladi Vatreni ušli su u drugo poluvrijeme s dvije izmjene – Zvonimir Kostelac i Davor Bistre zamijenili su Nou Mikića i Patricea Čovića. Već u 52. minuti naši stižu do smanjenja vodstva, kada Mislav Čutuk ljevicom lijepo cilja s ruba kaznenog prostora za 1:2.

Naši su u minimalnom deficitu bili tek jednu minutu, jer već u sljedećoj minuti netko od naših igrača ruški Moorea koji je mogao zabiti iz velike blizine. Opravdano je dosuđen kazneni udarac, a Rajić brani udarac Moorea! Ipak, lopta se engleskoj desetki odbila natrag na nogu, a iz ponovljenog pokušaja Moore zabija svoj drugi gol za 1:3.

Premda su Vatreni mladići pokušavali zaprijetiti Englezima i stići do novog smanjenja vodstvo, utakmicu je u 69. minuti pogotkom odlučio Jesse Derry. Neuhvatljivi McFarlane opet je prošao lijevom stranom, odigrao u sredinu za usamljenog Mheuku, čiji udarac iz izgledne pozicije brani hrvatska jedinica, no lopta se odbija Derryju koji zabija za 1:4.

Lijepa malonogometna akcija Engleza rezultirala je novim pogotkom u 79. minuti. Lijepo je bio proigran Joshua King koji odigrava povratnu loptu za Moorea, a ovaj zabija za 1:5 i stiže do hat-tricka!

Visokom porazu usprkos, Hrvatska je U17 reprezentacija ovaj dio kvalifikacija završila na drugom mjestu sa 6 bodova na kontu i gol razlikom 11:5, dok su Englezi uvjerljivo prvi s čak 18 zabijenih i tek jednim primljenim pogotkom.

Tablice omogućuje Sofascore
Komentari

Povezano