Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Engleska svladala Španjolsku u dramatičnom finalu te osvojila U-21 EURO

Danas u 18 sati je započelo finale Europskog prvenstva do 21 godine. Za trofej su se borili Engleska i Španjolska koja je bila u skupini s reprezentacijom Hrvatske.

Obje momčadi su pokazale kroz prvenstvo da su zaslužili biti u finalu. Španjolska je postigla najviše pogodaka na prvenstvu dok Engleska ima najbolju obranu prvenstva koja nije primila niti jedan pogodak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Englezi su bolje otvorili susret te su u prvih 5 minuta prijetili dva puta preko Anthonyja Gordona. Španjolska je nakon toga preuzela posjed te je u 12. minuti uzvratila udarac, ali pokušaj Alexa Baenea s ruba kaznenog prostora odlazi pored gola. Španjolska je do kraja poluvremena uputila još 4 udarca, ali niti jedan nije išao u okvir gola Jamesa Trafforda.

Engleska se probudila krajem prvog dijela i kreirala najbolje prilike u prvom poluvremenu. U 44. minuti Levi Colwill glavom pogađa vratnicu nakon ubačaja Palmera iz slobodnog udarca. U posljednjoj minuti prvog dijela, Engleska je izborila slobodan udarac na dvadesetak metara. Cole Palmer je pucao iz prekida, lopta se odbila od Curtisa Jonesa te je lopta završila u mreži za vodstvo Engleske od 1-0.

Španjolci su u drugom poluvremenu pokušali doći do izjednačujućeg pogotka te su pritisnuli Engleze koji su se kvalitetno branili. U obrani se najviše istaknuo stoper Chelsea Levi Colwill koji je u finalu imao 7 otklonjenih opasnosti, 10/12 duele, 3 blokirana udarca i 3 oduzete lopte. Engleska je svoje prilike čekala iz kontranapada te su u nekoliko situacija mogli doći do povećanja vodstva, ali na golu Španjolske je bio raspoložen Arnau Tenas.

U završnici susreta nije nedostajalo drame. Vidjeli smo kazneni udarac i dva crvena kartona za igrače koji su bili na klupi za pričuve. Levi Colwill je skoro od junaka postao tragičar kada je skrivio kazneni udarac duboko u sudačkoj nadoknadi. Kapetan Španjolske Abel Ruiz je izveo penal, ali njegov udarac brani James Trafford. Na odbijenu loptu iz kaznenog udarca je naletio Aimar Oroz, ali Trafford još jednom brani te postaje apsolutni heroj utakmice u kojoj je Engleska postala prvak Europe do 21 godine.

Komentari

Povezano