Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

U21 reprezentacija Hrvatske svladala Andoru i približila se EURU

Nogometna reprezentacija Hrvatske do 21 godine starosti ugostila je vršnjake iz Andore u sklopu devetog kola kvalifikacija za Europsko prvenstvo koje će se iduće godine održati u Slovačkoj.

Hrvati su, u, kako se pokazalo, nimalo jednostavnom susretu, uspjeli slomiti otpor protivnika u drugom poluvremenu i s 2:0 stići do važne pobjede uoči posljednjeg kola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U odnosu na utakmicu prošlog kola kvalifikacija protiv Portugala, izbornik mlade reprezentacije Ivica Olić izveo je na teren šest novih igrača, dok je u usporedbi s prethodnim ogledom ovih dviju momčadi u ožujku ove godine promijenio čak osam prvotimaca.

Mladi Vatreni preuzeli su posjed od samog početka utakmice. Ipak, do prve prave prilike pred protivničkim vratima stigli su tek u 20. minuti kada je Franjo Ivanović sjajno proigrao Diona Drenu Belju koji se našao sam pred golmanom Andore, no slabo je pucao.

Nova uzbuđenja bila su djelo Ante Crnca. Novopečeni napadač engleskog Norwicha je u 33. minuti lijepo probio po desnoj strani i poslao oštru prizemnu loptu u sredinu kaznenog prostora koju su gostujući braniči izbacili u korner, prvi na dvoboju.

Do predaha nije bilo većih šansi, tek valja istaknuti jedini udarac Andore u prvom dijelu kojeg je preko gola uputio Aron Rodrigo.

U nastavku, nakon nešto čvršćeg izlaska momčadi Eloya Casalsa, Hrvatska je, praktički ni iz čega, uspjela povesti u 60. minuti. Marko Soldo primirio je ubačaj u šesnaesterac akrobatskim potezom te u metežu uspio loptu progurati do Belje koji je zabio za vodstvo domaćina. Bio mu je to deveti pogodak ove sezone u svim natjecanjima.

Poslije vodećeg gola, Andora je šest minuta kasnije imala najbolju priliku na susretu, ali Eric de Las Heras nije iskoristio pogrešku domaće obrane i šutom pokraj gola propustio izjednačiti.

Vatreni su na šansu gostiju odgovorili s nekoliko dobrih pokušaja preko Marina Šotičeka i Lovre Zvonareka, da bi u 86. minuti Veldin Hodža povećao prednost i zapečatio pobjedu Hrvatske. Šotiček se sjajno progurao između dvojice braniča te na drugoj strani uposlio Hodžu koji nije imao težak zadatak pred praznim golom.

Hrvatskoj je u posljednjem kolu protiv Grčke dovoljan i bod za plasman u dodatne kvalifikacije, a, shodno raspletu u ostalim skupinama i eventualnim trijumfom, može osigurati i direktan prolaz na Euro kao jedna od tri najboljih drugoplasiranih reprezentacija. Utakmica je na rasporedu u utorak.

Standings provided by Sofascore
Komentari

Povezano