Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

UConn obranio naslov prvaka protiv Purduea

Jučerašnju večer obilježilo je finale prve divizije NCAA lige u kojem su Connecticut Huskiesi pobijedili Purdue Boilermakerse rezultatom 75:60. Sastavu UConna je ovo drugi uzastopni NCAA naslov čime su ušli u društvo s Floridom (2006. i 2007.) i Dukeom (1991. i 1992.) kao jedine momčadi kojima je to pošlo za rukom u posljednjih 40 godina.

Finalna utakmica je bila sukob dvaju svjetova, UConna čija igra podsjeća na europske momčadi – bazira se na dugim napadima i strogom provođenju akcija s brojnim off ball blokovima koji stvaraju mismatcheve, dok je igra Purduea bazirana oko kanadskog diva Zacha Edeya, sad već legende ove lige koja nije pronašla odgovor kako braniti Edeya s fizički inferiornim igračima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na koncu je ipak presudio talent i širina ekipe Connecticuta koja je u napadu pokazala svoju kvalitetu. Obrambeno su živjeli s Edeyevim poenima, dok su zaustavili šut za tri poena ostatku momčadi Purduea koji je ostvario svega 23 poena.

UConn je predvodio iskusni student pete godine Tristen Newton s 20 poena. Za osvajanje naslova bili su zaslužni i budući NBA igrači Stephon Castle (15 poena) i Donovan Clingan (11 poena). Gubitnike je predvodio Zach Edey s još jednom nevjerojatnom predstavom od 37 poena i 10 skokova. Time se izjednačio na 4. mjestu s Kareemom Abdul – Jabbarom (tada Lew Alcindor) po broju poena u finalnoj utakmici NCAA-a.

Za manje od tri mjeseca čeka nas NBA Draft na kojem ćemo vidjeti s kojim izborima će momčadi izabrati Castlea, Clingana i Edeya.

Komentari

Povezano