Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Nakon dvije godine, UEFA i navijači su se nagodili u slučaju finala Lige prvaka u Parizu

Dvije godine poslije odigravanja finala Lige prvaka između Liverpoola i Real Madrida, koje je bilo obilježeno kaosom pri ulazu na Stade de France kada je policija iskazala zabrinjavajuću brutalnost i neorganiziranost, UEFA i oštećeni Liverpoolovi navijači nagodili su se u sudskom postupku.

Postupak su u ime navijača zastupali Pogust Goodhead i Bingham Long, a UEFA je obećala isplatiti novčanu kompenzaciju svim navijačima koji su pred stadionom zaradili bilo fizičke ili psihološke traume. Nagodba dolazi nakon što je nezavisno istraživanje prošle godine zaključilo kako UEFA snosi primarnu krivicu za nemile događaje ispred stadiona gdje su navijači bili pritisnuti uz ogradu i sprejani suzavcem. Također je zaključeno kako su prvotni navodi iz UEFA-e, koji su krivnju prebacivali upravo na navijače zbog kašnjenja ili probijanja bez ulaznica, doneseni bez ikakvih dokaza.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nažalost, nagodba je naravno potpisana bez UEFA-inog preuzimanja odgovornosti čime će ovaj slučaj ostati samo još jedan u nizu zakopanih pod tepih. UEFA i francuske vlasti neće dobiti jednaki negativan publicitet kao navijači koji su pred cjelokupnom TV publikom bili optuženi za kašnjenje “zbog čega” je kasnila najiščekivanija nogometna utakmica godine.

Komentari

Povezano