Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

UFC 288: Sterling obranio pojas protiv Cejuda

Prudential Center u New Jerseyju je sinoć bio centar MMA događanja jer se u njemu održao UFC 288. Na eventu je bilo mnogo zanimljivih borbi te je glavna borba večeri bila za titulu prvaka u bantam kategoriji (do 61 kg). Prvak Aljamain Sterling je imao priliku braniti pojas protiv jedno od najboljih sportaša u povijesti borilačkog sporta, Henryja Cejuda.

Cejudo je osvajač zlatne medalje na Olimpijskim igrama te je bivši UFC prvak u muha (do 57 kilograma) i bantam kategoriji. Posljednju borbu je Cejudo imao 2020. godine kada je obranio pojas u bantam kategoriji protiv Dominick Cruza te se nakon te borbe umirovio. „Triple C“ se vratio iz mirovine s namjerom da ponovno osvoji pojas u bantam kategoriji te onda izazove prvaka kategorije do 66 kg, Alexandra Volkanovskog. S druge strane, Sterling je posljednju borbu odradio u listopadu prošle godine kada je obranio pojas protiv Dillashawa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sterling obranio pojas u veoma izjednačenoj borbi

Glavna borba večeri je ispunila sva očekivanja. Gledali smo veoma izjednačenu borbu svih 25 minuta. Sterling je u stojci bio bolji suparnik, ali u hrvačkim razmjenama na sredini oktagona je Cejudo pokazao svoju klasu. Sterling je bio bolji borac u 1. i 4. rundi dok je Cejudo sigurno uzeo 3. rundu. 2. i 5. runda su bile veoma izjednačene te su i suci imali različita mišljenja o tome tko je bio bolji u tim rundama. Na kraju je Sterling obranio svoj pojas pobijedivši podijeljenom odlukom sudaca: 48-47,  47-48, 48-47.

Nakon borbe je Sean O’Malley ušao u oktagon i prozvao Sterlinga te je veoma izgledno da će to biti iduća borba za titulu u bantam kategoriji. O’Malley je svukao svoju jaknu sa sebe kada je ušao u octagon. Sterlingov kolega i UFC borac Merab Dvalishvili se odlučio našaliti s budućim izazivačem za titulu te je obukao njegovu jaknu. O’Malleyju se nije svidjela šala te je došlo do naguravanja u oktagonu.

Belal Muhammad rutinski pobijedio Burnsa

Sunaslovna borba večer je također bila na pet rundi. 4. izazivač u kategoriji do 77 kg, Belal Muhammad se borio protiv Gilbert Bursna koji je 5. izazivač. Unatoč tome što su oba borca kvalitetna u parteru, borba se odvijala u stojci gdje je Belal bio bolji borac te zasluženo pobijedio sudačkom odlukom: 50-45, 49-46, 49-46. Ovo je bila jedna od lošijih predstava Bursna u posljednje vrijeme. Tijekom borbe je bilo očito da Brazilac ima problema s lijevim ramenom što je u potpunosti uništilo njegove mogućnosti u stojci. Belal je iskoristio hendikep Burnsa te nastavio svoj impresivni niz neporaženosti koji traje od 2019. godine (u 10 borbi, Belal ima 9 pobjeda i jedan „no contest“).   

Od ostalih borbi u glavnom dijelu priredbe, potrebno je izdovjiti pobjedu Yan Xiaonan nad bivšom UFC prvakinjom Jessicom Andrade. Kineskinja je već u prvoj rundi nokautirala Andrade te se pokazala kao opasan kandidat za napad na titulu u slamka kategoriji. Borba večeri je proglašen okršaj između Evloeva i Lopesa u kategoriji do 66 kilograma. Evloev je slavio jednoglasnom odlukom sudaca: 29-28, 29-28, 30-27

Komentari

Povezano