Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

UFC 291: Gaethje spektakularno nokautirao Poiriera i osvojio BMF titulu

Sinoć je u Salt Lake Cityju održana UFC 291 priredba koju su predvodili Dustin Poirier i Justin Gaethje. Ova dva borca iz lake kategorije (do 70 kilograma) borili su se za simboličnu BMF („baddest motherfu*ker“) titulu. Ovo je bio drugi meč za ovu titlu u povijesti organizacije; u prvome su se susreli Jorge Masvidal i Nate Diaz te ju je Masvidal osvojio. Ovo je također bila i druga borba između Poiriera i Gaethjea. Prva borba se desila 2018. godine te je Poirier slavio TKO-om u četvrtoj rundi.

Kao i prije 5 godina, i večeras su oba borca išli po prekid. U drugoj je Gaethje fantastičnim desnim high kickom pogodio Poiriera te je Dustin izbezumljen završio na podu. Gaethje je išao dovršiti borbu ground and poundom, ali sudac Herb Dean je odmah prepoznao da Poirier ne može nastaviti s borbom te je Justin Gaethje slavio spektakularnim nokautom na oduševljenje publike.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U sunaslovnoj borbi večeri su se susreli bivši prvak u poluteškoj kategoriji (do 93 kilograma) Jan Blachowicz i bivši prvak srednje kategorije (do 84 kilograma) Alex Pereira. Ovo je za Pereiru bio debi u poluteškoj kategoriji UFC-a.

Gledali smo veoma izjednačenu borbu koja je trajala svih 15 minuta. Pereira je pokazao da može obraniti rušenja te je slavio podijeljenom odlukom sudaca 29-28, 28-29, 29-28.

Najjveći show na glavnom dijelu priredbe je napravio teškaš Derrick Lewis koji je letećim koljenom u samo 30 sekundi dovršio Rogeria de Limu i tako došao do 14 nokauta u UFC-u što je i rekord organizacije.

Od ostalih rezultata, vrijedi izdvojiti pobjedu Bobbyja Greena nad Tony Fergusonom i Kevina Hollanda nad Michaelom Chiesom. Oba borca su do pobjede došli gušenjem.

Komentari

Povezano