Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

UFC 296: Edwards rutinski zadržao pojas velter kategorije, Ferguson poražen sedmi put u nizu

U ranojutarnjim satima je održan posljednji PPV događaj godine od strane najpopularnije MMA organizacije na svijetu. UFC 296 je održan u Las Vegasu, a predvodile su ga dvije borbe za titulu.

U sunaslovnoj borbi večeri, za pojas muha kategorije (do 57 kilograma) su se po drugi put u svojim karijerama borili prvak Alexandre Pantoja i drugi izazivač kategorije Brandon Royval. Pantoja je u konačnici slavio jednoglasnom odlukom sudaca nakon pet rundi borbe. Trenutnom prvaku ovo je peta pobjeda u nizu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U glavnoj borbi večeri koja je bila jedan od najiščekivanijih okršaja godine, Leon Edwards je branio pojas prvaka velter kategorije (do 77 kilograma) protiv bivšeg privremenog prvaka Colby Covingtona. Edwards je odradio taktički odličan meč, držao je Covingtona na distanci te ga ponajviše ugrožavao kickovima. Englez je nakon 25 minuta borbe odnio jednoglasnu pobjedu te zadržao pojas prvaka.

Od ostalih borbi treba izdvojiti okršaj između legendarnog Tony Fergusona i nove zvijezde engleskog MMA Paddy Pimbletta. Paddy je rutinski na bodove svladao “El Cucuya” te mu nanio sedmi poraz u nizu. Josh Emmett brutalno je nokautirao Brycea Mitchella u meču perolake kategorije. Emmett je tako nakon dva uzastopna poraza stigao do pobjede. Kazahstanac Shavkat Rakhmonov nastavio je svoj niz nepobjedivosti (18-0) svladavši Stephena Thompsona gušenjem u drugoj rundi.

Komentari

Povezano