Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

UFC 298: Topuria senzacionalno nokautirao Volkanovskog i postao prvi španjolski prvak

Sinoć je u Anaheimu održana UFC 298 priredba u kojoj je glavna borba večeri bila za pojas perolake kategorije (do 66 kilograma). Alexander Volkanovski je po šesti put branio svoju titulu, a ovoga puta mu je protivnik bio neporaženi (prije borbe omjer 14-0) Ilia Topuria.

Nakon prilično izjednačene prve runde u kojoj je Topuria svojim boksačkim stilom pokušao pritisnuti Volkanovskog, u drugoj rundi smo saznali pobjednika. Topuria je pritisnuo Volkanovskog uz žicu i uputio kombinaciju udaraca te je desnim krošeom “ugasio” Volkanovskog i na kraju slavio nokautom. Topuria je sada postao prvi španjolski prvak u povijesti UFC-a, a nakon borbe je ovaj Španjolac Gruzijskog podrijetla prozvao Conora McGregora te je izrazio želju da se organizira UFC event u njegovoj Španjolskoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U sunaslovnoj borbi večeri je Robert Whittaker slavio protiv Paula Coste odlukom sudaca: 29-28, 29-28 i 30-27. Na isti način je i Merab Dvalishvili svladao Henry Cejuda, samo su u tom okršaju sva tri suca bodovala borbu 29-28.

Od ostalih borbi vrijedi izdvojiti i pobjedu Iana Garryja koji je podijeljenom sudačkom odlukom svladao Geoff Neala; jedan je sudac procijenio da je Neal pobijedio 29-28, ali druga dva su bodovali 30-27 za Garryja koji je sada ušao u top 10 boraca u welter kategoriji te je nakon borbe prozvao Colby Covingtona.

Što se tiče prve borbe glavnog dijela večeri, Anthony Hernandez je u drugoj rundi gušenjem svladao Romana Kopylova.

Komentari

Povezano