Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

UFC 306: Merab svladao O’Malleyja i uzeo pojas, Shevchenko ponovno postala prvakinja

Sinoć je u Las Vegasu održana UFC 306 priredba koja je također odala počast meksičkoj kulturi te je event također imao naziv “Riyadh Season Noche“. UFC je po prvi put organizirao priredbu u novoj dvorani Sphere koja je produkciju eventa digla na neviđene razine.

Glavna borba večeri je bila za pojas u muškoj bantam kategoriji gdje je Sean O’Malley pokušao obraniti pojas protiv gruzijskog borca imena Merab Dvalishvili. Merab se dosta oslanjao na hrvanje koje je njegova najveća snaga te je nakon 25 minuta borbe proglašen pobjednikom jednoglasnom odlukom sudaca (49-46, 48-47, 48-47).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Merab je tako po prvi put u svojoj karijeri postao UFC prvak, a 33-godišnjaku bi iduća borba potencijalno mogla biti protiv Umara Nurmagomedova; drugog izazivača u kategoriji te rođaka legendarnog Khabiba Nurmagomedova.

U sunaslovnoj borbi večeri smo imali borbu za pojas u ženskoj muha kategoriji gdje je Alexa Grasso ostala bez pojasa. Po treći put se borila protiv bivše prvakinje Valentine Shevchenko. Nakon što je u prve dvije borbe upisala poraz pa neriješeno, Valentina je sinoć bila uvjerljiva te je slavila u svih pet rundi po odluci sudaca (50-45, 50-45, 50-45).

Najveće probleme je imala u četvrtoj rundi kada je Grasso pokušala giljotinom je natjerati na predaju, ali Shevchenko se snašla i mirno privela borbu kraju. Valentina je ovom pobjedom po drugi put postala prvakinja ove kategorije.

Iz ostalih borbi vrijedi izdvojiti pobjedu Diega Lopesa protiv Briana Ortege. Lopes je bio jako dominantan te je na kraju slavio jednoglasnom odlukom sudaca (30-26, 30-27, 30-27).

Komentari

Povezano