Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

UFC Fight Night: Grasso remizirala protiv Shevchenko i ostala prvakinja

Sinoć je održan UFC Fight Night 227 u T-mobile areni u Nevadi. Događaj je slavio Dan neovisnosti Meksika zbog čega su se na priredbi borili brojni Meksikanci. Glavna borba večeri je bila između prvakinje u muha kategoriji Alexe Grasso i bivše prvakinje Valentine Shevchenko.

Ovo je bio revanš borbe koja se održala u ožujku ove godine. Tada je Grasso u četvrtoj rundi gušenjem dovršila Valentinu te postala nova UFC prvakinja na veliko iznenađenje svih MMA fanova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gledali smo zanimljivu borbu koja je trajala punih 25 minuta. Nakon prve tri runde, Shevchenko je bila u prednosti 2-1 u rundama jer je bila bolja borkinja u prvoj i trećoj rundi. Četvrta runda je bila najujednačenija u borbi te je to bilo vidljivo i na sudačkim karticama. U posljednjoj rundi je Valentina bila nešto bolja borkinja do posljednjih 90 sekundi kada je Grasso uzela leđa bivšoj prvakinji i osvojila posljednju rundu.

Ishod borbe je na kraju odlučen sudačkim karticama te je borba završila neriješeno ( 47-47, 48-47, 47-48). Grasso je tako i dalje prvakinja ženske UFC muha kategorije. Međutim, kontroverzna je odluka suca Mikea Bella koji je petu rundu bodovao 10-8 za Grasso što većina MMA zajednice smatra da je trebala biti 10-9 runda. Da je Bell dodijelio tu rundu 10-9, sada bi Shevchenko bila prvakinja.

Od ostalih borbi, vrijedi izdvojiti pobjedu Jacka Delle Maddalene podijeljenom odlukom sudaca nad Kevinom Hollandom te pobjedu 18-godišnjeg Raul Rosasa jr. koji je u prvoj rundi nokautirao Terrencea Mitchella.

Komentari

Povezano