Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

UFC London: Aspinall u povratničkoj borbi razbio Tyburu te najavio pohod na Jonesa

Sinoć je održana UFC priredba u Londonu. Popis borbi je bio prepun domaćih boraca iz Velike Britanije, a u glavnoj borbi večeri se borio domaći borac Tom Aspinall (12-3 prije ove borbe) koji je peti izazivač u teškoj kategoriji. Ovo je bila povratnička borba Engleza nakon što je prije godinu dana imao tešku ozljedu koljena zbog koje je izgubio od Curtisa Blaydesa.

Aspinallov protivnik je bio 10. izazivač teške kategorije Marcin Tybura (24-7 prije ove borbe). Poljaku je ovo bila druga borba u 2023. godini nakon što je u veljači jednoglasnom odlukom sudaca svladao Blagoya Ivanova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tom Aspinall je u samome startu pokazao zašto je jedan od najvećih talenata u teškoj kategoriji. Englez je pritisnuo Tyburu te ga je već u prvoj rundi dovršio. Nakon desnog direkta Aspinalla Tybura pada na pod te ga je Tom ground and pound udarcima dovršio za erupciju oduševljenja u O2 dvorani u Londonu.

Nakon borbe je Aspinall u razgovoru s Michaelom Bispingom kazao da mu je u planu pobijediti boljega iz borbe između Ganea i Spivaca te onda svladati Jona Jonesa i postati prvakom teške kategorije.

U sunaslovnoj borbi večeri je miljenica domaće publike Molly McCann odmjerila snage protiv Julije Stoliarenko. Stoliarenko je bila autsajder u ovoj borbi, ali je već u prvoj rundi uspjela srušiti McCann te polugom na ruci osigurati iznenađujuću pobjedu.

U ostalim borbama glavnog dijela večeri, Nathaniel Wood je jednoglasnom odlukom sudaca (29-28, 29-28, 29-28) svladao Andre Filija te je Paul Craig tehničkim nokautom dovršio Andre Muniza nakon što je izgubio prvu rundu.

Kao i Wood, Lerone Murphy i Fares Ziam su također pobijedili jednoglasnom odlukom sudaca protiv Josha Culibaoa, odnosno Jaia Herberta

Komentari

Povezano