Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

UFC Mexico: Royval svladao Morena, Ortega ugušio Yaira

Sinoć je održan UFC Fight Night u Mexico Cityju kojeg su u rasprodanoj dvorani predvodili Brandon Moreno i Brandon Royval. Ovo je bio drugi međusobni ogled ova dva borca; u prvom je Moreno slavio tehničkim nokautom u prvoj rundi.

Ovoga puta nije bilo prekida već je borba išla svih pet rundi te je bila prilično izjednačena. Royval je kroz 25 minuta bacio impresivna 468 udarca i na kraju je slavio podijeljenjom odlukom sudaca: 48-47, 46-49, 48-47 i tako svladao bivšeg UFC prvaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Royval je nakon borbe izrazio želju ponovno se boriti s prvakom Alexandrom Pantojom. Prvak muha kategorije je već svladao Royvala u prosincu 2023. godine jednoglasnom odlukom sudaca.

Sunaslovna borba je također bila predviđena na pet rundi, ali ona je završena u trećoj rundi. Treći izazivač perolake kategorije (do 66 kilograma) Yair Rodriguez se po drugi put u karijeri borio protiv četvrtog izazivača Briana Ortege. Prva borba je bila 2022. godine i u njoj je Yair slavio u prvoj rundi jer je Ortega ozljedio rame i to je Ortegi bila posljednja borba prije sinoćnje.

Nakon što je Yair u prvoj rundi pokazao impresivan stand up i nekoliko puta uzdrmao Ortegu, u drugoj rundi je Ortega odlično pritisnuo Meksikanca te ga rušio u parter gdje je ground and poundom nanio štetu Yairu. U trećoj rundi Ortega ponovno ruši Yaira te ga završava gušenjem. Ovo je Amerikancu bila prva pobjeda nakon četiri godine; posljednji put je slavio 2020. godine kada je svladao Korean Zombiea.

Ortegi je također ovo bila prva pobjeda gušenjem nakon sedam godina; 2017. je Cub Swansona svladao giljotinom.

Komentari

Povezano