Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

UFC objavio dvije mega borbe u lakoj kategoriji

U ponedjeljak ujutro je predsjednik UFC-a Dana White službeno potvrdio kako će se održati dvije mega borbe u lakoj kategoriji. Na UFC 299 će se u sunaslovnoj borbi večeri boriti Dustin Poirier i Benoit Saint – Denis. Francuz je trenutno 12. izazivač lake kategorije te mu je sraz protiv Poiriera najveća borba u karijeri. Poirier je trenutno 3. izazivač u kategoriji; u 2023. godini je imao samo jednu borbu u kojoj ga je nokautirao Justin Gaethje za simbolični BMF pojas.

Druga najavljena borba će se održati na velikoj UFC 300 priredbi. Riječ je o srazu između prvog izazivača lake kategorije Charlesa Oliveire i četvrtog izazivača Armana Tsarukyana. Oliveira je rekorder za najviše prekida u UFC-u te je u 2023. godini podebljao taj rekord u svojoj jedinoj borbi prošle godine kada je nokautirao Benila Dariusha.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dana White je izjavio da će pobjednik ove borbe biti idući izazivač za pojas u kategoriji do 70 kilograma. Trenutni prvak u ovoj kategoriji je Islam Makhachev koji je u svojoj karijeri već svladao oba borca; Tsarukyana je svladao odlukom sudaca 2019. godine dok je Oliveiru ugušio u borbi za titulu 2022. godine.

Komentari

Povezano