Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Ugo Humbert u Dubaiju postao tek treći igrač s ovim uspjehom

Francuski tenisač Ugo Humbert je u današnjem finalu ATP turnira u Dubaiju pobijedio Kazahstanca Alexandera Bublika sa 6:4 6:3. Tim trijumfom je osvojio svoj drugi ATP 500 turnir te ukupno šesti ATP naslov u karijeri.

Isto tako, postigao je gotovo jedinstven uspjeh koji je pošao za rukom samo dvojici tenisača u povijesti, jednom Slovaku i jednom Latvijcu. Naime, Martin Kližan i Ernests Gulbis su u svakom od svojih prvih šest finala ostvarivali pobjede, a to isto je uspjelo i Humbertu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Humbert će u budućnosti tako imati priliku postati prvi igrač koji će u svojih prvih sedam finala ostati bez poraza budući da su i Kližan i Gulbis svoje sedmo finale izgubili. Naravno, ukoliko Francuz uopće dođe do svog sedmog finala, a nemamo razloga sumnjati u to.

Ljevoruki Francuz će od idućeg tjedna također imati i novi ranking karijere. Humbert će po prvi put u karijeri tjedan započeti među 15 najboljih igrača, odnosno na 14. mjestu te će pritom biti i najbolje plasirani tenisač koji reket drži u lijevoj ruci.

Komentari

Povezano