Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Uhićen navijač koji je mahao zastavom s odrubljenom glavom Brune Marića

Policija u Splitu jučer je uhitila i na ispitivanje u Općinsko državno odvjetništvo dovela 20-godišnjaka iz Podstrane. Osumnjičen je za kazneno djelo izazivanja nereda. Konkretno, za to što je na sjevernoj tribini stadiona Poljud tijekom utakmice Hajduk – Istra 2. ožujka razvio i držao zastavu na kojoj je nacrtana ruka koja drži odsječenu glavu Brune Marića.

Za to mu djelo prijete i do tri godine zatvora. Općinsko državno odvjetništvo tražilo je istražni zatvor za navijača Hajduka, i to zbog opasnosti od ponavljanja djela, ali i zato što je već dva puta osuđivan prekršajno za kršenje Zakona o sprječavanju nereda na sportskim natjecanjima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, sudac istrage nije prihvatio zahtjev, već mu je odredio mjere opreza, i to zabranu posjećivanja Hajdukovih utakmica na području cijele države najdulje dok se presuda ne izvrši. Osim toga, jednom tjedno morao se javljati načelniku policijske postaje. Mladi navijač Hajduka branio se tvrdnjom da on doista jest u jednom trenutku utakmice uzeo zastavu, ali da nije znao što je na njoj.

Općinsko državno odvjetništvo tražilo je istražni zatvor za Torcidaša i to zbog opasnosti od ponavljanja djela, sudac istrage nije prihvatio njihov zahtjev već mu je odredio mjere opreza i to zabranu posjećivanja Hajdukovih utakmica na području cijele države i to najdulje dok se (buduća) presuda ne izvrši te javljanje načelniku 2 PP jednom tjedno

Komentari

Povezano