Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Ukinuta odluka disciplinskog suca u vezi spornog Torcidinog transparenta

Disciplinski sudac, Alan Klakočer uručio je splitskom Hajduku novčanu kaznu u iznosu 5 tisuća eura nakon utakmice Rudeš – Hajduk, koja je odigrana 17. veljače ove godine. Naime, zbog isticanja transparenta “White Boys Mokošica” Splićani su zaradili kaznu, no klub je uložio prijavu pa je Komisija za žalbe HNS-a djelomično prihvatila žalbu i ukinula odluku disciplinskog suca.

Iz Komisije smatraju kako disciplinskom sucu nedostaje razloga po kojima se ovaj transparent može predstaviti kao rasistički. Stoga, Klakočeru je naređeno da dodatno obrazloži razloge zbog kojih se “krpa” smatra neprimjerenom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hajduk je već prije susreta u Kranjčevićevoj zaradio prijavu zbog ovog transparenta, bilo je to nakon utakmice sa Slaven Belupom, koja je odigrana kolo prije one s Rudešom. Nakon prijave delegata, Klakočer je Hajduku uručio kazne za te dvije utakmice, no nakon žalbe disciplinski sudac prestao je s kaznama za Bijele.

Svoje nezadovoljstvo izrazila je i Torcida, kada je komentirala odluke disciplinskog suca Alana Klakočera. U nastavku prenosimo samo dio priopćenja:

Spomenuti transparent izraz je privrženosti, pripadnosti, lokalpatriotizma, te odanosti svome klubu i njegovim bojama. Te vrijednosti možda su nepoznanica za disciplinskog suca Alana Klakočera, osvjedočenog navijača našeg najvećeg rivala, ali su te vrijednosti nama svete. Dio su našega identiteta i kao takve ćemo ih braniti i čuvati od nasrtaja mašinerije koja ne preza pred bezočnim i bestidnim pokušajima da oslabi Hajduk te ne bira metode za besramno provođenje svoje agende.

I zato vam ukratko poručujemo, na hrvatskom jeziku, maknite svoje prljave ruke dalje od našeg kluba, naše tribine, naših boja i naše Mokošice!

Torcida Split
Komentari

Povezano