Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Ukrajina i Engleska remizirali, Švedska uvjerljiva kod Estonije

Kvalifikacije za Europsko prvenstvo nastavljene su s tri utakmice u 18 sati. Ukrajina je dočekala Englesku, Estonija je igrala protiv Švedske, dok je Andora na domaćem terenu igrala s Bjelorusijom.

Andora – Bjelorusija 0:0

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Andorski nogomet se polako, ali sigurno poboljšava, dok je Bjelorusija svaki kvalifikacijski ciklus sve lošija. U utakmici s malo prigoda završilo je bez pogodaka 0:0.

Estonija – Švedska 0:5

Nakon pobjede Belgije kod Azerbajdžana, Švedska je morala pobijediti kod Estonije kako bi si zadržala šanse za prolazak na Europsko prvenstvo. Taj zadatak su obavili uvjerljivom pobjedom.

Šveđani su u vodstvo došli u 18. minuti golom Victora Gyokeresa. Šest minuta kasnije vodstvo je povisio Dejan Kuluševski, dok je pitanje pobjednika u 39. minuti lijepim golom riješio Alexander Isak.

U drugom dijelu Šveđani su dignuli nogu s gasa. Ipak, i u takvim postavkama su zabili još dva gola. Robin Quaison je zabio u 75. minuti, dok je konačan rezultat postavio Viktor Claesson pred sami kraj utakmice.

Ukrajina – Engleska 1:1

Engleska je s četiri pobjede u prve četiri utakmice praktički osigurala plasman na Europsko prvenstvo. Ukrajinci su pak u velikoj borbi s Talijanima za drugo mjesto u skupini. U zanimljivom susretu nije bilo pobjednika.

Englezi su istrčali u čudnom sastavu, a Ukrajinci su poveli u 26. minuti. Nakon asistencije Yukhyma Konoplye lijepo je zabio Oleksandr Zinchenko.

Rezultat je do poluvremena izjednačio Kyle Walker u 41. minuti nakon asistencije najboljeg strijelca u povijesti Engleske Harryja Kanea.

Najbolju priliku u drugom dijelu propustio je Bukayo Saka koji je dobrim udarcem s ruba kaznenog prostora pogodio prečku.

Komentari

Povezano