Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Ukrajina preokretom svladala Slovačku i ostala u igri za prolaz

Novi dan Europskog prvenstva otvoren je pobjedom Ukrajine 2:1 protiv Slovačke. Slovaci su vodili nakon prvih 45 minuta, ali se Ukrajina u nastavku vratila i u potpunosti otvorila grupu E.

Prvu priliku na utakmici imali su Slovaci u desetoj minuti. Lukáš Haraslín je sjajno prošao lijevom stranom, lažnim udarcima izbacio dva-tri suparnika, a zatim puknuo u prvi kut. Međutim, Anatolij Trubin je bio spreman i lijepo obranio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Niti minutu kasnije Slovaci su još jednom došli blizu vodstva. Dávid Hancko je ubacio s lijeve strane poluvisoko prema petercu, Mikola Matvijenko i Oleksandr Zinčenko loše su reagirali, a Schranz se našao kod druge stative i šutirao u bliži kut. No, još je jednom sjajno reagirao Trubin.

Bolji ulazak u utakmicu Slovačka je naplatila u 17. minuti. Hancko je izveo aut nedaleko korner zastavice, Haraslin iz prve sjajno ubacio u sredinu, gdje je Schranz bolje pozicioniran od Zinčenka i glavom trese Trubinovu mrežu. Schranz se tako i u drugoj utakmici na turniru upisao u strijelce.

Najbolju priliku u prvom dijelu Ukrajinci su imali u 34. minuti. Andrij Jarmolenko je kombinirao s Artemom Dovbikom, nakon čega se lopta odbila Oleksandru Timčiku. Desni bočni Ukrajine pucao je iskosa, s desetak metara, te je pogodio vratnicu.

Ukrajina bolje ulazi u nastavak i dolazi do izjednačenja. Zinčenko je ubacio prizemno s lijeve strane i u sredini pronašao Mikolu Šaparenka, koji je puknuo iz prve i neobranjivo pogodio u donji lijevi kut Martina Dúbravke.

Utakmica je nakon gola Ukrajine ušla u fazu bez previše događanja koja je trajala sve do 74. minute. Tada je Roman Jaremčuk pronašao Mihajla Mudrika koji iz teške pozicije trese vratnicu.

Bila je to samo najava onoga što je uslijedilo šest minuta kasnije. Šaparenko je s desne strane odličnom loptom prebacio slovačku obranu i pronašao Jaremčuka. Napadač je primio loptu i lagano je dotaknuo kako bi ona prošla pokraj Dubravke i polako se otkotrljala u gol.

Pokušala se Slovačka nakon toga otvoriti, ali nisu došli do izjednačenja. Situacija u grupi E je sada u potpunosti otvorena te tri ekipe imaju po tri boda. Ukoliko sutra Belgija dobije Rumunjsku, uoči zadnjeg kola će sve četiri ekipe imati po tri boda te će sve biti u potpunosti otvoreno.

Standings provided by Sofascore
Komentari

Povezano