Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Ukrajina slavila protiv Makedonije, Sjv. Irska rutinski protiv San Marina

Danas u 15 sati su započele dvije utakmice u sklopu Kvalifikacija za Europsko prvenstvo koje se igra iduće ljeto u Njemačkoj. U sklopu skupine C su snage odmjerili Ukrajina i Sjeverna Makedonija. Zbog rata u Ukrajini, utakmica je odigrana u Češkoj na Stadion Letna.

Obje momčadi su imali svoje prilike te smo na susretu vidjeli preko 30 udaraca. Ukrajinci su prvi pogodak na susretu postigli u 30. minuti kada je Georgiy Sudakov zabio na asistenciju igrača Arsenala Oleksandra Zinchenka. Nominalni domaćini su imali nekoliko velikih prilika da povećaju vodstvo, ali nisu bili precizni ispred gola Stole Dimitrievskog. Ukrajinci su dva puta pogodili okvir gola, a najviše može žaliti krilo Chelsea Mykhaylo Mudryk koji je promašio dvije odlične prilike.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Susret je na kraju završio 2:0 jer je u posljednjoj minuti susreta Oleksandr Karavayev postigao pogodak iz kontranapada. Ukrajina je ovom pobjedom dalje u igri da osigura direktan plasman na EURO. S druge strane, Makedonci su se praktički oprostili od prilike da uhvate drugo mjesto u skupini koje vodi u Njemačku.

Tablice omogućuje Sofascore

Druga utakmica je bila u skupini H gdje je Sjeverna Irska bila domaćin San Marinu. San Marino do sada nije osvojio niti jedan bod dok je Sjeverna Irska samo slavila protiv današnjeg protivnika. Domaćini su bili daleko superiornija momčad danas te su rutinski slavili 3:0. Strijelci za Sjevernu Irsku su bili Paul Smyth, Josh Magennis i Conor McMenamin.

Tablice omogućuje Sofascore
Komentari

Povezano