Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
VijestiZanimljivosti

Ukrajinka odbila igrati finale protiv Ruskinje, organizatori zamjenu pronašli u muškarcu

Neobične scene vidjeli su gledatelji na onome što je trebao biti revijalni teniski turnir pod imenom Negometal Open de Bourg-de-Peage u blizini Lyona u Francuskoj.

Prvo je naša Donna Vekić otkazala sudjelovanje zbog ozljede ramena, a umjesto nje su organizatori pozvali 21-godišnju ukrajinsku tenisačicu Martu Kostyuk.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ždrijeb je zatim spojio Kostyuk s 16-godišnjom Ruskinjom Mirrom Andreevom, a Kostyuk je inicijalno prihvatila odigravanje meča uz napomenu kako se ne želi rukovati s protivnicom koja je na društvenim mrežama navodno podržavala anti-ukrajinske objave. To su organizatori turnira i prihvatili, pod obrazloženjem da smo slične situacije već imali prilike viđati na profesionalnim turnirima.

No, kad se priča o susretu Kostyuk i Andreeve proširila društvenim mrežama, uslijedio je enorman medijski pritisak prema Kostyuk da taj susret ne odigra, što je ona u konačnici i odlučila ispoštovati, a organizatori su se tada u posljednji čas morali potruditi pronaći zamjenu za ukrajinsku tenisačicu, što nije bilo nimalo jednostavno.

U nedostatku boljih opcija, aktivirali su poziv – muškarcu. 23-godišnji Yanis Ghazouani Durand, 1145. igrač svijeta prema ATP Touru, dobio je tako priliku zaigrati protiv 57. igračice prema WTA ljestvici i pobjedio rezultatom 7:5, 6:2. Usprkos porazu, Andreeva je dobila pehar pobjednice turnira, a cijeli meč možete pogledati niže:

Komentari

Povezano