Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Ulaznice za Euro 2024 preprodaju se po višestruko većim cijenama

Nakon završetka prve faze prodaje ulaznica za Europsko nogometno prvenstvo 2024., u listopadu prošle godine za neutralne navijače, dok se sudionici niti grupe ždrijeba nisu niti definirali, u prosincu su se za specifične utakmice mogli prijaviti i navijači reprezentacija, pa tako i oni Hrvatske.

Prijave su trajale od 1. do 12. prosinca, putem UEFA portala za ulaznice, a navijači su mogli odabrati do maksimalno 4 karte po osobi i utakmici unutar različitih kategorija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

UEFA je za ovo Europsko prvenstvo osmislila jedinstven sustav prema kojem su navijači svih reprezentacija na svim utakmicama natjecanja po skupinama, bez obzira na kapacitet stadiona, mogli dobiti 10.000 ulaznica, što je osiguralo da se neke reprezentacije koje igraju na manjim stadionima ne zakinu. Prijašnji je sustav bio postavljen na temelju postotka određenih stadiona.

Što se tiče osmine finala i četvrtfinala reprezentativnim navijačima pripada po 6.000 ulaznica, za polufinala 7.000 ulaznica, a za finalnu utakmicu se brojka ponovno vraća na 10.000 ulaznica.

Osim prijave putem UEFA portala koja je funkcionirala po načelu nasumičnog ždrijeba, Hrvatski nogometni savez je svojim najvjernijim navijačima koji imaju najviše dolazaka na utakmice u posljednje dvije godine ponudio mogućnost izravne kupnje do maksimalno dvije ulaznice na svoje ime, a istu mogućnost dobile su i hrvatske klupske navijačke udruge.

Tijekom današnjeg dana većina navijača koja se prijavila za ulaznice počela je dobijati odbijenice, što je i logično s obzirom na broj prijava koji je višestruko premašivao dostupne kontingente, dok su pojedini sretnici na svoje email adrese dobili i potvrdu o kupljenim ulaznicama.

Nažalost, neki su od “navijača” požurili ponuditi preprodaju vlastitih ulaznica po cijenama višestruko većim od kupovnih, a cijene na portalima poput Njuškala kreću se od 400 €, pa sve i do 800 €, dok neki prodaju i cijele kontingente uz detaljno objašnjenje kako kupiti karte koje nisu na njihovo ime.

Komentari

Povezano