Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Umirovila se jedina tenisačica koja je u Grand Slam finalima pobijedila obje sestre Williams

Ono što je tijekom duljeg razdoblja bila javna tajna, danas je dobilo svoju potvrdu. U 30. godini života, umirovila se španjolska tenisačica Garbiñe Muguruza.

Muguruza je svoj posljednji meč odigrala u siječnju 2023. godine kada ju je u prvom kolu WTA turnira u Lyonu sa 6:1 6:4 svladala češka tenisačica Linda Noskova. Nakon što je izgubila svoj šesti uzastopni meč, Muguruza je objavila da uzima pauzu od tenisa koja je tako trajala sve do danas kada je rekla i konačno zbogom tenisu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Španjolka je bivša najbolja tenisačica svijeta, a najveće uspjehe na Grand Slamovima je napravila 2016. godine titulom na Roland Garrosu te godinu poslije titulom na Wimbledonu. U Parizu je u finalu pobijedila Serenu Williams sa 7:5 6:4, a u Londonu Venus Williams sa 7:5 6:0 čime je postala prva i jedina tenisačica koja je u finalima Grand Slamova pobijedila obje sestre Williams.

Karijeru je okončala s 10 titula uključujući dva Grand Slama i WTA finale, četiri Grand Slam finala i sa zarađenih 24.7 milijuna dolara od nagrada s turnira.

Komentari

Povezano