Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Unatoč porazu od Kieva, Olmissum je osigurao Elitnu rundu Lige prvaka

Danas smo u Omišu gledali utakmice drugog kola skupine 1 Glavne runde Lige prvaka u futsalu. Nakon današnjeg dana poznato je da je hrvatski doprvak Olmissum izborio plasman u Elitnu rundu!

U prvoj utakmici dana, Sporting je sa 6:1 svladao Ayat te su tim rezultatom Portugalci kao i Omišani izborili plasman dalje i prije nego što se drugo kolo odigralo do kraja. Shodno tome, poraz Olmissum od 4:1 protiv HIT Kieva, nije naročito teško pao domaćinima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Olmissum je poveo već nakon 45 sekundi igre. Udarac Jeremyja Bukovca je obranio Oleksandr Sukhov, međutim na odbijancu je kapetan Duje Kustura koji dovodi Omišane u vodstvo od 1:0.

U sedmoj minuti je Sukhov napravio veliku pogrešku na sredini terena, ali udarac Bukoveca odlazi pokraj gola te tako ostaje 1:0. Dvije minute kasnije je kapetan HIT Kijeva, Serhiy Zhurba odapeo s distance, no novu obranu upisuje Vinko Rozga koji je na ovom susretu u prvoj postavi zamijenio Nikolu Čizmića.

Nakon toga gledamo terensku inicijativu Kijevljana, a najbolju prigodu u 14. minuti ima Danyil Abakshyn koji je ostao sam na tri metra od gola, ali uspijeva prebaciti vrata. Isti igrač minutu kasnije pokušava potiljkom zabiti gol nakon duge lopte vratara Sukhova, ali brani Rozga.

Sve do kraja prvog dijela je momčad HIT Kijeva imala blagu inicijativu, međutim ostao je isti rezultat – 1:0.

Početak drugog dijela je bio identičan kao kraj prvog. HIT Kiev je preuzeo loptu u svoje noge i u prve dvije minute imao dvije matne situacije, ali nijedna od njih ne završava u golu. Nastavila se dominacija gostiju, međutim Vinko Rozga je bio nesavladiv na golu ”Gusara”.

Veliku priliku za udvostručenje vodstva Omišana je u 32. minuti imao Josip Jurlina, ali njegov udarac uz pomoć vratnice brani Sukhov. U tim trenucima se posebno istaknuo Jakov Hrstić s tri bitna bloka/presijecanja.

5 i pol minuta prije kraja utakmice, ukrajinski prvak se odlučuje na igru s golmanom-igračem koja im se isplatila dvije minute kasnije kada Oleksandr Pediash probija Rozgu za 1:1.

3 minute i 14 sekundi prije kraja, Antonio Sekulić zarađuje drugi žuti karton pa Omišani igraju s igračem manje. Samo 32 sekunde su bile potrebne Ukrajincima da tu prednost iskoriste jer Pediash nakon ubačaja na drugu vratnicu postiže gol za 2:1 i erupciju oduševljenja ukrajinskog dijela navijača.

Olmissum je poslije toga prešao u rizik s igrom golman-igrač, no ona im se obila o glavu s dva dalekomenta pogotka ukrajinskog vratara Oleksandra Sukhova za 4:1 što će se pokazati i konačnim rezultatom utakmice.

U ranijem terminu od 16 sati, Sporting je deklasirao Ayat rezutatom 6:1. Sve je praktički bilo riješeno u prvih 20 minuta nakon kojih je portugalska momčad imala prednost 5:1, a drugo poluvrijeme je bilo odrađivanje posla. U pobjedi Sportinga se istaknuo Taynan koji je zabio hattrick, dok su se u rubriku strijelaca za Portugalce još upisali Zicky Te, João Matos i Alex Merlim. Jedini gol za kazahstanski Ayat je zabio Azat Valiullin.

Ayat – Sporting

Komentari

Povezano