Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Union Berlin drastično povećava stajaći kapacitet stadiona. Vlasnici će biti navijači

Da je Union Berlin uistinu poseban klub u doba modernog nogometa, znaju već i ptice na grani. Najbolje to dokazuje najnovija priča iz glavnog grada Njemačke, koja kaže kako će svoj stadion An der Alten Försterei s 22.012 mjesta proširiti za gotovo 100% – na oko 40.000 mjesta.

Posebnost stadiona ostat će u tome da će velik broj mjesta biti onih na kojima se i dalje neće sjediti, već stajati! I u postojećem stadionskom kapacitetu tek je 3.617 mjesta onih sa sjedalicom, dok je 18.395 mjesta predviđeno za stajanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Novim proširenjem, povećat će se broj mjesta za sjedenje na oko 8.500, no najveći broj mjesta i dalje će biti onih za stajanje, točnije, njih oko 32.000. Tim brojem Union Berlin trebao bi dodatno povećati prednost nad ostalim europskim klubovima po pitanju stajaćih kapaciteta predviđenih za najvatrenije navijače.

Osim toga, Union Berlin tražit će sufinanciranje u izgradnji stadiona od strane samih navijača, nudeći im udio u vlasništvu po cijeni od 500,00 € po dionici, uz napomenu kako jedna osoba može kupiti maksimalno 10 dionica. Union ovim potezom želi osigurati da stadion bude u vlasništvu navijača, ali i da svi dobiju jednaku priliku participirati u vlasništvu.

Uz rasprodane utakmice za mušku ekipu, Union od ove sezone ima značajnu gledanost na utakmicama ženske ekipe uz oko 5.500 gledatelja, a broj članova im je trenutno zaustavljen na nešto manje od 70.000.

Komentari

Povezano