Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Union Berlin izborio ostanak u ligi, Heidenheim pred povijesnim izlaskom u Europu

Posljednje 34. kolo njemačke Bundeslige donijelo nam je pregršt uzbuđenja. Gotova sve utakmice su ovisile o ostanku u ligi ili europskim mjestima pa krenimo redom.

Union Berlin je u ludoj utakmici pred domaćim navijačima slavio 2:1 i tako izborio ostanak u ligi. To su izborili golom Janika Haberera u 92. minuti nakon što je pospremio odbijanac poslije promašenog kaznenog udarca Kevina Vollanda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zanimljivo, bio je to drugi promašeni kazneni udarac Uniona na toj utakmici jer je ranije promašio i Josip Juranović. Ovim porazom Freiburg je ostao bez mjesta koje vodi u europska natjecanja.

Na mjestu koje vodi u doigravanje za ostanak je završio Bochum koji je s 4:1 poražen od Werdera. Domaćini su tom pobjedom skočili na deveto mjesto te su za jedan gol ostali bez osmog mjesta koje bi potencijalno moglo voditi u europska natjecanja.

To mjesto je “ukrao” Heidenheim koji je identičnim rezultatom svladao Köln. Ukoliko Bayer Leverkusen osvoji njemački Kup, ovaj mali klub će u svojoj prvoj sezoni u Bundesligi izboriti i svoj prvi povijesni nastup u Europi nakon 178 godina postojanja.

Komentari

Povezano