Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Union Berlin šokantno izgubio u posljednjim sekundama utakmice. Real Sociedad rutinski protiv RB Salzburga

Večeras od 18:45 je započelo drugo kolo skupina Lige prvaka, a na rasporedu smo imali dvije utakmice.

Union Berlin je na Olimpijskom stadionu ugostio portugalsku Bragu, u prvom susretu grupne faze Lige prvaka u njemačkoj prijestolnici još od sezone 1999./2000. kad je Ligu prvaka igrao gradski rival Hertha, za njemačku momčad je od prve minute krenuo i hrvatski reprezentativac Josip Juranović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U drugoj utakmici je RB Salzburg dočekao Real Sociedad, a za austrijsku momčad je od prve minute dobio šansu hrvatski napadač Roko Šimić.

Union Berlin je furiozno krenuo u susret i zabio već u 4. minuti susreta, međutim gol je bio poništen nakon intervencije VAR-a zbog zaleđa. Svoju bolju igru su okrunili u 30. minuti kada je Sheraldo Becker zabio na asistenciju Alexa Krala za vodstvo od 1:0. Sedam minuta kasnije su stigli do povećanja vodstva, a drugi put na utakmici se u rubriku strijelaca upisao Surinamac Becker, postavši treći igrač iz te zemlje s postignutim pogotkom u Ligi prvaka!

Ipak, gosti su pokazali da neće tako jednostavno biti Nijemcima u ovoj utakmici te su u 41. minuti došli do smanjenja rezultata pogotkom Sikoua Niakatea te se u konačnici na predah otišli rezultatom 2:1 za Union Berlin u vrlo uzbudljivom prvom poluvremenu.

Nakon samo šest minuta igre u drugom poluvremenu je Braga došla do poravnanja rezultata preko Brume koji je zabio prekrasan gol s 30-ak metara za 2:2. Domaći sastav će imati za čim žaliti u ovom susretu. Kroz čitav susret su bili konkretnija momčad, no previše su se ispromašivali, a kazna za sve promašaje je stigla u samom smiraju utakmice kada je 35-godišnji Andre Castro zabio za 3:2 i potpuni preokret te hladan tuš navijačima Union Berlina.

Njemačka momčad nakon što je u prvom kolu upisala poraz golom u 94. minuti od Real Madrida, na isti način je poražena i večeras, što mora biti razočaravajuće, pogotovo kad spoznaju kako im je ovo već šesti uzastopni poraz u svim natjecanjima!

Standings provided by Sofascore

Real Sociedad je nakon zaista nesretnog remija protiv Intera u utakmici u kojoj su zaslužili tri boda došao u goste RB Salzburgu koji je u prvom kolu ostvario iznenađujuću pobjedu protiv Benfice. Španjolska momčad je u prvom poluvremenu još jednom pokazala o kakvoj opasnoj momčadi je riječ te su nakon prvih 45 minuta imali prednost rezultatom 2:0, a strijelci su bili Mikel Oyarzabal i Brais Mendez.

U drugom poluvremenu se gledao poprilično nesadržajan nogomet. Do kraj susreta više nije bilo golova, Real Sociedad je uspješno održavao ugodnu prednost te na koncu upisao zasluženu pobjedu i tri boda.

Standings provided by Sofascore
Komentari

Povezano