Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Union Berlin svladao Dortmund, novi kiks Leverkusena

Nakon što je šesto kolo njemačke Bundeslige otvoreno jučerašnjom pobjedom Augsburga protiv Borussie Mönchengladbach, danas je u ranijem terminu subotnjeg programa odigrano četiri susreta.

Branitelj naslova Bayer Leverkusen je na svojoj BayAreni povezao i drugi uzastopni remi, ovaj put s Kielom. Domaćini su uvjerljivo ušli u utakmicu te su već u osmoj minuti vodili s 2:0. Najprije je Victor Boniface zabio iz brze tranzicije Apotekara, da bi prednost udvostručio Jonas Hoffman nakon pogreške gostujućeg vratara. Zabio je Boniface još jedan pogodak za 3:0, no on je poništen nakon VAR intervencije zbog zaleđa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poslije dva brza pogotka, ritam dvoboja je pao, a Bayer sigurno održavao vodstvo sve do posljednje minute sudačke nadoknade kada je Max Geschwill najviše skočio na ubačaj iz kuta i smanjio zaostatak svoje momčadi.

U nastavku je novopečeni prvoligaš postavio konačan rezultat zgoditkom Jann-Fietea Arpa iz kaznenog udarca. Bayer je novim kiksom omogućio Bayernu da se eventualnom sutrašnjom pobjedom odvoji na pet bodova prednosti na vrhu ljestvice.

Iznenađenje je priredio i Union Berlin koji je na svom stadionu s 2:1 porazio Borussiju Dortmund. Domaćini su prvo poluvrijeme okončali s dva gola prednosti, a u strijelce su se upisali Kevin Vogt iz kaznenog udarca i Yorbe Vertessen.

U drugom dijelu, dortmundska je momčad uspjela tek smanjiti rezultat pogotkom Juliana Ryersona. Protivnik zagrebačkog Dinama u Ligi prvaka upisao je drugi poraz u Bundesligi koji ga trenutno drži na sedmoj poziciji prvenstvene ljestvice.

Wolfsburg je kod Bochuma slavio s 3:1, a junak Vukova bio je Jonas Wind s dva postignuta gola, dok je jedan pridodao Tiago Tomás. S druge strane, za domaćine je precizan bio Myron Boadu. Jakov Medić odigrao je čitavi susret za Bochum.

Gostujuću pobjedu upisao je i Freiburg koji je u Bremenu porazio Werder s minimalnih 1:0. Odlučujući trenutak dogodio se u 75. minuti kada je Ritsu Dōan solo dionicom donio trobod svojoj ekipi.

Standings provided by Sofascore
Komentari

Povezano