Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Union Berlin upisao novi poraz i zakomplicirao stvari uoči zadnjeg kola

Subotnje poslijepodne donijelo nam je četiri utakmice u sklopu 33. kola njemačke Bundeslige. Situacija uoči posljednjeg kola dodatno se zakomplicirala te bi idući vikend mogli svjedočiti uzbudljivom raspletu borbe za opstanak.

Novi poraz na gostovanju kod Kolna upisali su nogometaši Union Berlina. Na klupi Uniona našao se privremeni trener Marco Grote, s obzirom da su Nenadu Bjelicu uručeni papiri nakon šest utakmica bez pobjede, odnosno konačnog 4:3 poraza protiv Bochuma u prošlom kolu, u međusobnom okršaju za ostanak u ligi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Grote je eskpresno zasjeo na klupu momčadi iz prijestolnice Njemačke i to s jednim zadatkom – osigurati opstanak. Jednak zahtjev postavljen je svojevremeno i Bjelici, međutim hrvatski stručnjak rezultatima nije dao naslutiti da će ispuniti taj cilj, a u dobrom tonu nije svoj privremeni mandat započeo ni Grote.

Union je sjajno otvorio utakmicu i došao do prednosti od dva pogotka već nakon 19 minuta. U 15. je minuti prvo poentirao Robin Knoche, da bi četiri minute kasnije Kevin Volland golom iz jedanaesterca udvostručio prednost.

Domaćin Koln u posljednjoj je minuti prvog dijela uspio smanjiti preko Floriana Kainza, također pogotkom s bijele točke, a do velikog preokreta kojim su produljili nadu za opstanak do idućeg vikenda došli su u samoj završnici susreta. Steffen Tigges poentirao je u 87., dok je Damion Downs pogodio u 93. za epski zaokret i erupciju na tribinama. Josip Juranović za Union je igrao od 72. minufe.

Borussia Monchengladbach na svom je terenu odigrala 1:1 sa Eintracht Frankfurtom. Za domaćine je pogodio Robin Hack, dok su gosti izjednačili preko Juniora Dina Ebimbe.

Jednakim rezultatom s dva pogotka u prvom dijelu završio je susret Freiburga i Heidenheima, a četvrtim remijem program su zaključili Leipzig i Werder Bremen, također odigravši 1:1.

Leipzig je ostao treći, no otvorili su priliku Borussiji Dortmund da im se približi na bod zaostatka. Eintracht i Freiburg zadržali su šestu i sedmu poziciju, dok je Heidenheim skočio na deveto mjesto.

Werder je 11., Monchengladbach 13., dok je Union 15., posljednji iznad opasne zones 30 bodova. Koln je pretposljednji s 27 bodova te će im trebati čudo u posljednjem kolu da izbore opstanak. Puno toga mogao bi odrediti posljednji dvoboj dana, u kojem će Mainz pokušati otkinuti bodove Borussiji Dortmund i zakomplicirati stvari na dnu ljestvice.

Komentari

Povezano