Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Union SG golom u zadnjim minutama izborio finale Belgijskog kupa nakon više od stoljeća čekanja

Izuzetno je zanimljivo jučer bilo u prvom uzvratnom ogledu polufinala Belgijskog kupa u kojem su se sučelili Union Saint-Gilloise i Club Brugge. Union je i dalje hit-momčad belgijskog nogometa te ove sezone uvjerljivo predvodi ligašku ljestvicu s čak osam bodova prednosti nad prvim pratiteljem.

Izgledno je kako im se u 2024. neće ponoviti 2022. kada su predvodili ljestvicu većinu prvenstva, da bi u završnici sezone Club Brugge ipak uzeo titulu. Osim prvenstva, dobre šanse za osvajanje trofeja imaju i u Belgijskom kupu čije su finale jučer izborili. U prvom je susretu odigranom pred nekoliko tjedana Club Brugge vodio 2:0 golovima Andreasa Skov Olsena i Ferrana Jutglè, da bi Kōki Machida pogotkom u sudačkoj nadoknadi ublažio poraz ali i poboljšao nade svoje momčadi u uzvratu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Premda je Union bio taj koji je u uzvratu morao ganjati rezultatski deficit, Club Brugge je bio puno raspoloženija momčad i propustio sijaset prilika za pogodak. Da ih je sreća jučer mazila, nogometaši Uniona mogli su vidjeti i u 73. minuti kada nakon nekoliko odbijanaca lopta stiže do usamljenog Mohameda Amoure koji zabija za 1:0 i ukupni rezultatski egal.

Pogodak vrijedan prolaza i velikog slavlja opet je pao u sudačkoj nadoknadi kada engleski stoper Ross Sykes glavom posprema loptu u mrežu nakon prekida za 2:0, odnosno ukupnih 3:2 u korist Uniona. Nervoza je učinila svoje, pa je zbog traženja kornera umjesto gol auta, Maxim De Cuyper pogurao suca i zaradio crveni karton.

Zanimljivo, Union SG će se tako u finalu Belgijskog kupa naći treći put. Prva dva puta su isto osvajali, a bilo je to – 1913. i 1914.! Bilo je to drugo i treće izdanje ovog natjecanja uopće, a u dva su finala padala dva kluba iz Bruggea – Cercle i Club. Imati će tako priliku osvojiti ovaj trofej nakon više od 100 godina čekanja. Drugi polufinalni susret danas igraju Antwerp i drugoligaš Oostende, a u prvom su srazu odigrali 1:1.

Komentari

Povezano