Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Union uvjerljivo slavio u utakmici s dvije obrane penala, Eintracht minimalno protiv povratnika

U nastavku prvog kola njemačke Bundeslige, danas su odigrana tek dva susreta. Union Berlin uvjerljivo je slavio nad Mainzom, dok je frankfurtski Eintracht s minimalnih 1:0 poželio Darmstadtu dobrodošlicu u Bundesligu.

S Josipom Juranovićem na klupi, iznenađenje prošlosezonskog izdanja Bundeslige imao je naizgled lak posao protiv Mainza. Već u prvoj minuti domaćin je stigao u vodstvo preko Kevina Behrensa. Behrens je nakon brze akcije po kretanju s centra glavom u mrežu proslijedio ubačaj Jérômea Roussillona. Bio je to ujedno i najbrži gol Uniona u povijesti svog stadiona, a već su u 10. minuti isporučili drugi. Po istom receptu, Aïssa Laïdouni ovaj je put centrirao, a stasiti Behrens ponovno zabio glavom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Promjene u 60. minuti uzdrmale su i pokrenule gostujući sastav koji je bio puno angažiraniji u drugom poluvremenu. U 63. su minuti stigli i do najbolje prilike za smanjenje vodstva, kada su izborili penal. Ipak, Frederik Rønnow obranio je udarac Ludovicu Ajorqueu, no samo minutu kasnije Anthony Caci ipak zabija za 2:1. Skok igra bila je očita slabost gostiju, pa je nadu u povratak u 70. minuti ugasio Behrens novim pogotkom glavom, ovaj put na ubačaj Sheralda Beckera. Upisao je tako Behrens rijetki podvig hat-tricka glavom!

Nisu odustajali gosti od potrage za bodom, a u 88. minuti izborili su novi kazneni udarac. U nevjerojatnom raspletu događaja, ponovno je Rønnow obranio penal istom izvođaču Ajorqueu! Ubio je taj potez sve ambicije gostiju, pa su Unionovci do kraja utakmice zabili još jedan gol. Povratnik u Bundesligu Kevin Volland u svom je debiju za berlinsku momčad asistirao Milošu Pantoviću za 4:1.

Povratnik Darmstadt bundesligašku je utakmicu zaigrao po prvi puta od 2017., a povratnički debi imali su na gostovanju u Frankfurtu kod Eintrachta. Naš Kristijan Jakić susret je za domaću momčad započeo na klupi, no u igru je ušao već u 6. minuti zamijenvši ozlijeđenog Rodea. Nije prvo poluvrijeme obilovalo prilika jer domaći s loptom u nogama nisu uspjevali probiti organizirani blok gostiju. Tek u 40. minuti fina akcija koju je započeo Jakić, nastavio Jesper Lindstrøm, a zatim i asistent Philipp Max, da bi vruća roba ovoljetnog njemačkog mercata, Randal Kolo Muani, nastavio gdje je stao lani i zabio za 1:0.

Drugo poluvrijeme pružilo nam je nešto izjednačeniji omjer snaga, u kojem su gosti tražili povratak u nenegativan rezultat. Bili su u tom periodu igre i nešto opasnija momčad, pa su tako dvije dobre reakcije Kevina Trappa nakon prilika Frasera Hornbyja i Luce Pfeiffera sprječile goste da postignu toliko željeni pogodak. Spomenimo da Hrvoja Smolčića nije bilo u zapisniku domaće momčadi, dok je utakmicu na lijevom stoperu za goste započeo Matej Maglica. Bartol Franjić je upisao svoj debi za svoju novu momčad, ušavši s klupe u sudačkoj nadoknadi. Konačno, recimo kao zanimljivost da je ikona Eintrachta Makoto Hasebe ušao s klupe s punih 39 godina starosti, te time postao najstariji igrač u povijesti kluba.

Tablice omogućuje Sofascore

Komentari

Povezano