Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

United izbjegao povijesno loš ulaz u sezonu razbivši Southampton

Nakon poraza od Brightona i Liverpoola, Manchester Unitedu je prijetio scenarij kakav nisu doživjeli još od sezone 86/87. Tada je United upisao tri poraza u prve četiri utakmice sezone, a u istoj toj sezoni je otkaz dobio Ron Atkinson, a zamijenio ga Alex Ferguson.

Erik ten Hag će pak očito još ostati na klupi jer je United upisao visoku pobjedu na gostovanju kod jedne od najgorih momčadi lige s početka sezone, Southamptona.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nije sve krenulo bajno za United jer je u 17. minuti Joshua Zirkzee promašio veliku priliku, a u 33. minuti Cameron Archer dobio šansu zabiti s bijele točke. Iz nekog razloga, jedanaesterac nije pucao Ben Brereton Diaz koji u karijeri još nije promašio niti jedan, dok je Archeru ovo bio prvi koji je izveo u 117 utakmica na seniorskoj razini.

Andre Onana je obranio udarac s bijele točke, a to je ohrabrilo United koji je do kraja prvog poluvremena zabio dva gola. Prvo je Matthijs de Ligt pogodio nakon akcije iz kornera za 1:0, a nakon toga se konačno ukazao i Marcus Rashford koji je izuzetno preciznim udarcem povećao vodstvo na 2:0 Uniteda.

Southampton u drugom poluvremenu nije zabilježio niti jedan udarac, a United je svoj treći gol zabio u 96. minuti kada se sjajno iza leđa obrane po desnoj strani ubacio Diogo Dalot koji šalje loptu u sredinu za Alejandra Garnacha, a ovaj zabija za konačnih 3:0. Iako su pred utakmicu kružile glasine da je Garnacho izbačen iz momčadi, nizozemski trener ga je još jednom iskoristio kao rješenje s klupe pa je tako nakon asistencije u prvom kolu, Garnacho sad zabilježio i gol kao zamjena.

Unitedu slijedi kup utakmica s Barnsleyjem pa ligaška s Crystal Palaceom, dok će Southampton u kupu gostovati kod Evertona, a u ligi dočekati Ipswich.

Komentari

Povezano