Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

United na krilima Bruna Fernandesa slavio protiv fenjeraša, Palace šokirao Newcastle

U sjeni Merseyside derbija u kojem je Everton s 2:0 svladao Liverpool i gotovo ga sigurno izbacio iz borbe za prvaka Engleske, odigrane su još tri utakmice zaostalog 29. kola Premier lige.

U utakmici punoj preokreta Manchester United je s 4:2 pobijedio Sheffield United. Nakon osam uzastopnih susreta među vratnicama Sheffielda, naš Ivo Grbić je ostao na klupi za pričuve, dok je startao Wesley Foderingham. Pokazalo se to kao vrlo dobra odluka trenera Chrisa Wildera, jer se 33-godišnji Englez prometnuo u jednog od najboljih pojedinaca susreta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sheffield je poveo u 35. minuti nakon velike pogreške Andrea Onane. Kamerunski vratar je loptu poslao u noge Jaydena Boglea koji se sjurio put gola i poentirao za vodstvo svoje momčadi. United je do izjednačenja uspio doći prije poluvremena, Alejandro Garnacho je ubacio loptu u šesnaesterac, a Harry Maguire glavom zabio za poravnanje na semaforu.

Međutim, do novog vodstva gosti su došli nakon rupe u obrani koju je u pogodak u 50. minuti pretvorio Ben Brereton Diaz. A onda je slijedio preokret u režiji Bruna Fernandesa. Najprije je u 61. minuti Portugalac poentirao iz jedanaesterca, da bi se u 81. okuražio i s više od dvadeset metara slabijom nogom rasparao mrežu gostiju. Fantastičnu predstavu Fernandes je zaključio asistencijom za Rasmusa Hojlunda četiri minute kasnije.

Do velike, odnosno minimalne 1:0, pobjede došli su nogometaši Bournemoutha na gostovanju kod Wolvesa. Jedini pogodak na susretu zabio je Antoine Semenyo u 37. minuti. ‘Vukovima’ su u dva navrata poništeni golovi, Miloš Kerkez je u 79. minuti i isključen kod Bournemoutha, no momčad Andonia Iraole uspijela je izdržati i upisati bitnu pobjedu.

Važne bodove u borbi za Europu izgubio je Newcastle. Poraženi su kod Crystal Palacea s 2:0, a heroj domaćina bio je Jean-Philippe Mateta s dva postignuta pogotka.

Manchester United na ljestvici je preskočio Newcastle i sada s 53 boda zauzimaju šesto mjesto. Bournemouth je skočio na deseto mjesto s 45 bodova, dok su s dva boda manje 12. na tablici Wolvesi. Crystal Palace nalazi se na 14. mjestu, dok je Sheffield još uvijek uvjerljivo posljednji s tek 16 osvojenih bodova.

Standings provided by Sofascore
Komentari

Povezano