Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Manchester United nakon produžetaka svladao Liverpool za polufinale FA Kupa

U najiščekivanijem susretu četvrtfinala FA Kupa Manchester United je na Old Traffordu dočekao Liverpool.

Crveni vragovi imali su početak iz snova. Već u 10. minuti iskoristili su nepažnju obrane Redsa i došli do pogotka. Nakon obrane Caoimhina Kellehera na loptu je naišao Scott McTominay i pospremio na prazan gol za minimalnu prednost.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Domaćini nisu djelovali loše sve do smiraja prvog dijela. U 44. minuti Liverpool je izjednačio preko udarca Alexisa Mac Allistera. Asistirao je Darwin Núñez, a uvelike je pomoglo to što je Kobie Mainoo dirao loptu te tako zavarao svog vratara.

Samo dvije minute poslije gosti su došli do potpunog preokreta. Núñezov šut je obranio André Onana, a onda je na prazan gol pogodio Mohamed Salah. Na predah se otišlo s rezultatom 1:2

Nastavak je krenuo s iznimnim tempom, no kako je vrijeme odmicalo, tako je Liverpool sve više uspostavljao kontrolu susreta. Unatoč brojnim prilikama Redsi nisu zabili, a United je tražio samo jedan kontranapad.

Do njega su došli u 87. minuti, a neočekivani je heroj bio Antony. U jako teškoj situaciji je iz okreta pogodio suprotni kut Kellehera za izjednačenje i ekstazu navijača. Idealnu priliku imao je Marcus Rashford u posljednjoj minuti regularnog vremena kada je izašao sam pred vratara, no pucao je pokraj gola.

Unitedu je taj pogodak dao krila i u prvi produžetak ušli su puno odlučnije. Ipak, sada je Liverpool bio taj koji je izdržao opasnosti pred svojim golom i onda zabio. Pred sami kraj prvog produžetka Harvey Elliot je uputio udarac iz daljine, a lopta je bila skrenuta od bloka točno koliko je trebalo da prevari Onanu.

Šokovima nije bilo kraja ni u drugom produžetku. Núñezovo pogrešno dodavanje iskoristili su Vragovi za kontranapad u kojem je McTominay uposlio Rashforda, a on pogodio za nevjerojatnih 3:3.

Kada se činilo da je raspucavanje neizbježno, sijevnula je kontra domaćina. Liverpool je ostao potpuno izložen u obrani nakon kornera i Conor Bradley se branio sam protiv nekoliko Unitedovih igrača. Amad Diallo je vodio loptu i na kraju se odlučio za udarac te iznimno precizno pogodio za zaključak ovog dramatičnog susreta.

Zbog skidanja dresa dobio je drugi žuti i morao napustiti teren, no to nije puno potreslo Manchester koji je prošao u polufinale najstarijeg nogometnog natjecanja na svijetu gdje ih čekaju Coventry, Manchester City i Chelsea.

Komentari

Povezano