Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

United pobjedom do trećeg mjesta lige

Nedjelni program Premier lige zatvorili su na City groundu Notthingham Forrest i Manchester United. Gosti muku muče s ozljedama te su u susret ušli bez standardnog stoperskog para te nakon što su nesretno odigrali 2:2 sa Sevillom u četvrtak. Domaćinima također ne cvjetaju ruže. Ne znaju za pobjedu u posljednjh devet utakmica i debelo su u borbi za ostanak. United je pružio odličnu predstavu u kojoj je bio bolja momčad svih 90 minuta te su na kraju zasluženo golovima Antonyja i Dioga Dalota slavili 2:0.

United je zaprijetio već u 30. sekundi utakmice kada je lopta pala kod Jadona Sancha čiji udarac uspjeva blokirati obrana Forresta. Šumari su imali dobru priliku u 6. minuti, ali udarac Taiwa Awoniyija je u posljednjem trenutku blokirao Harry Maguire.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upravo je Maguirea lopta u 20. minuti nakon kornera pogodila u ruku. No, sudac Simon Hooper i kasnije VAR soba su procijenili kako nema materijala za kazneni udarac. Pet minuta kasnije korner je donio najbolju priliku gostima. Scott McKenna je nadskočio obranu i pucao glavom, ali je njegov udarac s crte očistila obrana gostiju.

U 32. minuti United je poveo nakon velike greške domaćina. Anthony Martial je oduzeo loptu i sjurio se prema golu. Njegov udarac je uspio obraniti Keylor Navas, ali je na odbijancu prvi bio Antony i to je 0:1. Nije loše igrao Forrest u prvih pola sata i sigurno će žaliti zbog načina na koji su pali u zaostatak.

Za prvu priliku u drugom dijelu čekali smo 56. minutu. Tada je Navas vršcima prstiju preusmjerio udarac Brune Fernandesa na gredu i tako sačuvao momčad od većeg zaostatka. Blizu je bio i Christian Eriksen u 64. minuti, ali je Navas fantastično obranio njegov udarac iz neposredne blizine.

Plejadu promašaja je nastavio Martial sedam minuta kasnije. On je dočekao centaršut na pet metara od gola i pucao malo pored gola. Mogao je Felipe kazniti sve te promašaje u 73. minuti, ali je njegov udarac nakon kornera otišao preko gola.

Gosti su to preživjeli i tri minute kasnije riješili pitanje pobjednika. Antony je odigrao povratnu loptu na kojoj je čekao Dalot koji je zakucao loptu u mrežu. Portugalcu je to prvi gol u prvenstvu u 21. nastupu.

Nije poslije drugog gola Uniteda više bilo uzbuđenja i gosti su mirno priveli utakmicu kraju. Manchester United se sada osamostalio na trećoj poziciji, dok Forrest bodove koji su mu prijeko potrebni u borbi za ostanak mora tražiti negdje drugdje.

Komentari

Povezano