Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

United preko Cityja nakon osam godina osvojio FA Cup

Rezultatom 2:1 slavio je Manchester United nad Manchester Cityjem. Na Wembleyju je određen novi prvak FA Cupa, a zadnji put su ga osvojili 2016. godine.

U 30. minuti zabijen je prvi pogodak. Nakon obrambene greške Joška Gvardiola, loptu je pokupio Alejandro Garnacho i zabio prvi pogodak. U 39. zabili su još jednom Crveni vragovi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bruno Fernandes je poslao prekrasnu loptu u kazneni prostor, gdje je Kobbie Mainoo zabio u gornji desni kut. Obrana Cityja se još jednom nije iskazala.

U drugom dijelu probudili su se Građani. Erling Haaland je primio loptu u šesnaestercu, no pogodio je prečku. U 64. minuti Phil Foden je proigrao Juliána Álvareza koji je pucao pored lijeve stative unutar šesnaesterca. Jérémy Doku je primio odlično dodavanje od Fodena i pogodio u donji lijevi kut.

Ovom pobjedom je United s osme pozicije osigurao plasman u Europsku ligu, a Chelsea sa šeste ide u Konferencijsku ligu. Najveći gubitnik je Newcastle United koji je sa sedmog mjesta ostao bez plasmana u europska natjecanja iduće sezone.

Komentari

Povezano