Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

United prosuo 3:0 protiv drugoligaša pa nakon jedanaesteraca izborio finale FA kupa

Nakon što je dan ranije Manchester City minimalnom pobjedom protiv Chelseaja osigurao finale FA kupa, isto su uradili i njihovi gradski rivali Manchester United uvjerljivim 3:0 slavljem protiv Coventryja.

Već u pripremi susreta Erik Ten Hag imao je velikih problema. Momčad nizozemskog stručnjaka na klupi Uniteda poharale su ozljede, ostao je Ten Hag na samo jednom prirodnom stoperu Harryju Maguireu, tako da je poziciju centralnog braniča prisiljen bio popuniti Casemiro. U utakmicu se ušlo otvoreno, Marcus Rashford je u 19. minuti imao veliku priliku, međutim vratar Coventryja Bradley Collins sjajno je reagirao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ipak, nagovijestilo je to samo ono što se dogodilo četiri minute kasnije. Diogo Dalot s desne je strane ubacio oštru prizemnu loptu u peterac, a Scott McTominay poentirao za vodstvo ‘Crvenih vragova’. Zaprijetio je nakon toga i Coventry u nekoliko navrata, ali nisu uspjeli doći do brzog odgovora. A do drugog pak pogotka uspio je doći United. U prvoj minuti nadoknade prvog poluvremena Bruno Fernandes izveo je korner, a Maguire se izdigao iznad svih i glavom zabio za udvostručenje prednosti.

Do trećeg pogotka igrači Uniteda došli su nakon ubojitog kontra napada u 58. minuti. Fernandes je povukao kroz sredinu, proslijedio do Rashforda na lijevoj strani, da bi nakon pokušaja povratnog pasa i spletke u obrani lopta došla ponovno do Portugalca koji zabija za, činilo se tada, nedostižnu prednost za Coventry. Međutim, igrači kluba koji je svoj jedini FA Kup osvojio još davne 1987. nisu se predavali.

Ellis Simms zabio je u 71. minuti nakon centaršuta Fabia Tavaresa i dao nagovijestiti da ćemo do kraja susreta gledati pravu dramu. A tako je i bilo. Već osam minuta kasnije Callum O’Hare okušao je sreću udarcem s distance i – posrećilo mu se. Lopta je na puta ka mreži zahvatila Aarona Wan-Bissaku, promijenila smjer i završila u golu Uniteda.

Do pogotka vrijednog produžetaka drugoligaš je došao u 93. minuti. Rukom je u vlastitom šesnaestercu igrao Wan-Bissaka, sudac je pokazao na bijelu točku, a kazneni udarac u pogodak uspješno je pretvorio Haji Wright.

U produžetcima se nastavio igrati ozbiljni nogomet, Maguire se u 107. mogao prometnuti u apsolutnog heroja Uniteda, no Collins je sjajno obranio njegov udarac. U 116. je Simms pogodio prečku da bi u samom smiraju susreta, u dalekoj 121. minuti, Victor Corp pogodio za potpuni preokret i erupciju na Wembleyju. Ipak, slavlje nije dugo trajalo jer je sudac Robert Jones pogodak ocijenio neregularnim zbog zaleđa igrača Coventryja.

Tako je o konačnom pobjedniku i putniku u finale odlučivala lutrija jedanaesteraca. Iako je Casemiro promašio za United već u prvoj seriji, do kraja za Coventry nisu pogodili Callum O’Hare i Ben Sheaf te je moglo početi veliko slavlje Crvenih vragova.

U finalu najstarijeg nogometnog natjecanja tako ćemo gledati gradski derbi između Manchester Cityja i Manchester Uniteda. Utakmica je na rasporedu 25. svibnja na Wembleyju.

Komentari

Povezano