Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

United slavio nakon mjesec dana, Leicester kreirao nevjerojatan preokret

Osmo kolo engleske Premier lige otvoreno je pobjedom Tottenhama kod West Hama u ranijem terminu, a subotnji program nastavljen je popodnevnim okršajima premierligaša.

Manchester United je na Old Traffordu slavio protiv Brentforda s 2:1 i prekinuo niz od tri prvenstvene utakmice bez pobjede. Gosti su poveli u sudačkoj nadoknadi prvog dijela preko Ethana Pinnocka koji je bio najviši u skoku nakon ubačaja iz kuta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Crveni vragovi su u nastavku kreirali preokret na krilima Alejandra Garnacha i Rasmusa Højlunda. Potonjem je Dancu ovo bio prvijenac u novoj sezoni.

Aston Villa nastavila je s dobrim partijama i na gostovanju kod Fulhama upisala nova tri boda rezultatom 3:1. Raúl Jiménez doveo je domaćine u vodstvo u 5. minuti, da bi gosti poravnali svega četiri minute kasnije pogotkom Morgana Rogersa.

Fulham je propustio ponovno stići do prednosti nakon što je Andreas Pereira promašio kazneni udarac u 27. minuti. Aston Villa kaznila je neiskorištenu priliku domaćina te golom Olliea Watkinsa i autogolom Isse Diopa u drugom dijelu uhvatila puni plijen.

Do gostujućeg je slavlja stigao i Brighton koji je s minimalnih 1:0 svladao Newcastle. Odlučujući trenutak dogodio se u 35. minuti kada Danny Welbeck duplim pasom Georginiom Rutterom izbacio obranu domaćih i poentirao za trobod svoje momčadi.

Zanimljivo, 33-godišnji Welbeck po 100. je put u Premier ligi sudjelovao u pogotku pri čemu je zabio 72 puta, a asistirao 28.

Najzanimljivu utakmicu odigrali su nogometaši Southaptona i Leicestera. Domaćini su nakon pola sata igre poveli s 2:0 pogocima Camerona Archera i Joea Ariba, no gosti su nevjerojatnim preokretom u drugom dijelu odnijeli pobjedu. Najprije je u 64. minuti zabio Facundo Buonanotte, zatim je poravnao Jamie Vardy iz kaznenog udarca, da bi potpuni obrat donio Jordan Ayew zgoditkom u osmoj minuti sudačke nadoknade.

Standings provided by Sofascore
Komentari

Povezano