Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Urugvaj pobjedom protiv Kanade osvojio broncu na Copa Americi

Urugvaj je opravdao ulogu favorita i osvojio treće mjesto na Copa Americi. Ipak, Urugvajci su teže od očekivanog, tek nakon jedanaesteraca s 2:2 (6:5) svladali Kanadu koja je do 92. minute imala pobjedu u svojim rukama. Urugvajac Rodrigo Bentancur zabio je u osmoj minuti, Kanađani su okrenuli preko Ismaela Konéa u 22. i Jonathana Davida u 80. minuti, a Luis Suarez je u 92. pogodio za izjednačenje i raspucavanje s bijele točke.

Kanadski izbornik Jesse Marsch ispremiješao je sastav dok s druge strane Marcelo Bielsa nije odlučio kalkulirati i izašao je s najjačim snagama. Urugvaj je poveo već u osmoj minuti. Nakon ubačaja iz kuta Sebastian Cáceres bio je najviši u skoku, a Bentancur je iz neposredne blizine loptu poslao u mrežu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kanada se vrlo brzo vratila u igru na gotovo identičan način. Moise Bombito bio je najviši u skoku, a Kone se najbolje snašao i matirao Sergija Rocheta, izjednačivši rezultat. Urugvaju je do kraja prvog poluvremena poništen pogodak Facunda Pellistrija zbog zaleđa.

U drugom dijelu i jedan i drugi izbornik napravili su dosta promjena, a prva je profitirala Kanada. Strijelac prvog gola Kone je pucao, Rochet je slabo odbio loptu do natrčalog Jonathana Davida koji je šalje u mrežu. Kanadu su tri minute dijelile do povijesnog uspjeha, ali Suarez je imao drugačije planove. Jose Maria Gimenez namjestio mu je šansu, a igrač Inter Miamija sigurno ju je realizirao.

Federico Valverde, Rodrigo Bentancur, Giorgian de Arrascaeta i Suarez pogodili su za Urugvaj. S kanadske strane precizni su bili David, Moise Bombito i Mathieu Choiniere, dok je urugvajski golman Rochet obranio Konéov udarac u trećoj seriji. 

Peti izvođač Kanade bio je Alphonso Davies, najveća zvijezda reprezentacije. Odlučio je posljednji penal izvesti panenkom, no pogodio je prečku.

Komentari

Povezano