Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

US Open: Ćorić i Martić lagano poraženi, Sinner dočekan zvižducima pa deklasirao domaćeg tenisača

Hrvatski tenis je poslije jednog i pol dana ostao na samo jednoj predstavnici u pojedinačnoj konkurenciji na posljednjem Grand Slamu sezone. Nakon što je Donna Vekić u ponedjeljak izborila drugo kolo US Opena, do jednakog uspjeha nisu došli Borna Ćorić i Petra Martić.

Prvi je danas na teren izašao Ćorić koji je nasuprot mreže imao Francuza Adriana Mannarina koji nije znao za pobjedu u posljednjih 10 mečeva, odnosno slavio je jednom u posljednjih 18. Ipak, Ćorićeva katastrofalna sezona je dobila još jedan udarac jer je lagano poražen sa 7:5, 6:2, 6:3.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mannarino je danas odigrao poprilično slabašno uz tek 10 winnera i 30 neprisiljenih pogrešaka, međutim Ćorić je bio mnogo gori te je okončao dvoboj s okruglih 50 pogrešaka. Borna je tijekom ove sezone ostvario samo jednu pobjedu na Grand Slamovima i to nad kvalifikantom Felipeom Meligeni Alvesom na Wimbledonu.

Ubrzo nakon njega je s turnira ispala i Martić. Njezin meč protiv Španjolke Jessice Bouzas Maneiro koja igra najbolji tenis karijere ove sezone je bio u egalu tek do 3:3 u prvom setu jer je nakon toga 74. tenisačica osvojila devet gemova u nizu za konačnih 6:3, 6:0.

Što se ostalih današnjih mečeva tiče, ističemo pobjedu prvog tenisača svijeta Jannika Sinnera koji je na Arthur Asheu dočekan zvižducima nakon njegova dva pozitivna doping testa o kojoj je brujio cijeli teniski svijet proteklih dana. Utjecalo je to na njega što se jasno vidjelo u prvom setu kojeg je izgubio sa 6:2 uz čak 14 neprisiljenih pogrešaka, međutim sljedeća tri seta je odigrao na vrlo visokom nivou te ih je dobio sa 6:2, 6:1 i 6:2.

Od iznenađenja svakako ističemo pobjedu Thanasija Kokkinakisa od 7:6, 4:6, 6:3 i 7:5 protiv Stefanosa Tsitsipasa kao i trijumf Jakuba Menšika od 6:2, 6:4, 6:2 protiv Felixa Auger-Aliassimea, četvrtoplasiranog s Olimpijskih igara u Parizu.

Komentari

Povezano