Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

US Open: Tsitsipas i Ruud spakirali torbe, Wozniacki u dvoboju legendi izborila treće kolo

Treći dan natjecanja na US Openu je iz perspektive hrvatskog tenisa obilježio Borna Gojo koji je izborio plasman u treće kolo Grand Slama po prvi put u karijeri, no u svijetu su nešto zvučnije odjeknuli porazi dvojice top 10 tenisača.

Krenut ćemo od tenisača koji će, bez obzira na rasplet turnira, po njegovom završetku ponovno biti prvi tenisač svijeta. Riječ je naravno o Novaku Đokoviću koji je bez ikakvih problema, s 3-0 u setovima, svladao Španjolca Bernabe Zapata Mirallesa. 76. tenisač svijeta je meč okončao sa šest osvojenih gemova. Novak će u trećem kolu igrati protiv sunarodnjaka Lasla Đere koji je deklasirao Huga Gastona s također 3-0 u setovima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pobjednik tog meča je potencijalni protivnik Borni Goji u osmini finala, a drugi hrvatski reket će plasman u tu fazu tražiti preko Jirija Veselog. Čeh je u meču koji je trajao preko četiri sata, s 3-2 u setovima svladao 20. tenisača svijeta Francisca Cerundola. Odlučujući peti set je Vesely dobio s 10-6 u tiebreaku.

Na samom početku dana od daljnjeg natjecanja se oprostio Stefanos Tsitsipas. Sedmi tenisač svijeta je još jednom zaustavljen u ranoj fazi US Opena te mu je još uvijek najbolji rezultat plasman u treće kolo. On je jučer imao vodstvo od 2-1 u setovima i servis za meč kod vodstva od 5-3 u četvrtom setu protiv kvalifikanta Dominica Strickera, međutim ne samo da nije slavio, već nije uspio doći ni do meč lopte.

Stricker je tijesni tiebreak četvrtog seta dobio sa 8-6, dok je na početku petog seta napravio break za 2-0 te ga je uspješno sačuvao do kraja za konačnih 7-5 6-7 6-7 7-6 6-3. Švicarca, koji zauzima 128. mjesto ATP ljestvice, u trećem kolu čeka dvoboj protiv tek dvadeset mjesta bolje plasiranog Francuza Benjamina Bonzija. On je jučer iznenadio domaćeg tenisača Chrisa Eubanksa kojeg je svladao s 3-1 u setovima.

U toj četvrtini ždrijeba je uvjerljivi favorit za plasman u polufinale – Taylor Fritz. Deveti tenisač svijeta je Peruancu Varillasu dozvolio tek pet gemova na putu ka trećem kolu u kojem ga čeka 17-godišnji Čeh Jakub Mensik koji je iskoristio neočekivano lagan ždrijeb za jednog kvalifikanta pa je jučer s 3-1 u setovima svladao Francuza Titouana Drogueta za veliki uspjeh najbolje plasiranog maloljetnika na ATP ljestvici.

Mensik je tako postao najmlađi tenisač koji je izborio treće kolo US Opena od Fabricea Santoroa iz 1990. godine. Lijep poklon za njegov 18. rođendan kojeg će proslaviti u petak.

Veliko iznenađenje je priredio Kinez Zhizhen Zhang. On je u kasnonoćnom programu, poslije gotovo tri i pol sata tenisa, izbacio prošlogodišnjeg finalista i petog tenisača svijeta – Caspera Ruuda. Zhang se tako Norvežaninu osvetio za poraz u šesnaestini finala ovogodišnjeg Roland Garrosa te je pritom postao prvi Kinez u povijesti koji je izborio treće kolo Grand Slama u barem dva navrata. On će tako u trećem kolu igrati protiv Australca Rinkyja Hijikate koji je Mađaru Fucsovicsu prepustio tek četiri gema.

Što se ostalih mečeva tiče, Dominik Thiem je zbog abdominalnih problema predao meč Benu Sheltonu nakon što je Amerikanac prvi set dobio u tiebreaku, a do trećeg kola su došli i njegovi sunarodnjaci Frances Tiafoe te Tommy Paul.

U ženskoj konkurenciji je meč koji je plijenio najviše pažnje bio onaj posljednji, između dvije bivše Grand Slam pobjednice – Petre Kvitove i Caroline Wozniacki. Iako se Dankinja, nakon tri godine pauze, tenisu vratila tek početkom kolovoza, sinoć je upisala veliku pobjedu od 7-5 7-6 protiv 11. tenisačice svijeta.

Wozniacki će u trećem kolu igrati protiv još jedne povratnice – Amerikanke Jennifer Brady. Brady je s terena izbivala dvije godine, a do plasmana u treće kolo je došla pobjedom nad Poljakinjom Magdom Linette sa 6-1 2-6 6-2.

Što se ostalih mečeva u ženskom dijelu ždrijeba tiče, Iga Swiatek je bila bolja od Australke Darie Saville sa 6-3 6-4 čime je postala tek druga tenisačica u posljednjih deset godina koja je na 15 uzastopnih Grand Slamova izborila barem treće kolo nakon Elise Mertens.

U dvoboju mladih i perspektivnih teniskih nada, 19-godišnja Coco Gauff je sa 6-3 6-2 svladala 16-godišnju Mirru Andreevu, dok ćemo od iznenađenja izdvojiti poraz Viktorije Azarenke od Kineskinje Lin Zhu rezultatom 6-3 6-3. Fascinantan je i podatak da je Jelena Ostapenko uspjela svladati Elinu Avanesyan s 2-1 u setovima usprkos nevjerojatnih 80 neprisiljenih pogrešaka.

Komentari

Povezano